2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XXII.kerület

Csikós párok táncoltak a lakótelepen

Huszonegyedik alkalommal ünnepelték együtt a szüretet Nagytétényben. A csikós fiúk kora reggel hintóval mentek a lányos házhoz kikérni táncospárjukat, majd a menet Nagytétény utcáin végigvonulva jutott el a Bartók lakótelepre és a Kastélymúzeum előtti térre, ahol a csikós fiúk és lányok, valamint egy betyárpáros táncolt az itt élőknek. Délután nagyanyáik othellós rétesével kínálták a vendégeket a Szelmann Házban, ahol estétől hajnalig tartott a szüreti mulatság.

Szüreti lányok22

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.