EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Aktuális

Dal, eltűnt gyerekekért! Oszd meg klipet, hogy tudják, van segítség!

Példátlan összefogásban született meg a „Nem tévedhetsz el!” című dal, amelyben a résztvevők – Bartha Ákos Dannona (a ManGoRise zenekar zeneszerzője, szövegírója, zenei producer), Kollányi Zsuzsi (Majka-Curtis Live Band és a Garami Funky Staff énekese), Németh Gábor Nemo (Club54 zenekar alapítója és zeneszerzője), Katók István (a ManGoRise zenekar szaxofonosa, zeneszerzője) – a gyermekeltűnések problémájára, és az Eltűnt Gyerekekért Alapítvány tevékenységére szeretnék felhívni a figyelmet.

Az összefogás apropóját az adta, hogy az Európai Unió adatai szerint arányaiban Magyarországon keresik a legtöbb gyermeket. Egy év alatt hozzávetőlegesen 14 ezer gyermek eltűnését jelentik be hivatalosan is, de többségük szerencsére rövid időn belül előkerül. Az aktív körözések száma általában 100 alatt mozog, de az elmúlt években az eltűnt és meg nem talált gyermekek száma meghaladja az ezer főt!


főtaxi, lokál, akvárium, elveszett gyerekek, sajtótájékoztató. 2016.09.14 Fotó- Csudai Sándor-029

Az alapítvány vezetője, Sinka Vivien az alapítvány vezetője (mikrofonnal) a dal alkotóval és a kezdeményezés támogatóival

Ugyancsak figyelemfelkeltő és hatékony eszközzel támogatja az alapítványt a Főtaxi is. A cég hosszútávú együttműködésének köszönhetően május óta csaknem 1.200 taxiban láthatóak azoknak az eltűnt gyermekeknek a fotói és adatai, akiket a rendőrség a Police.hu oldalon hivatalosan is eltűntként tart nyilván. A fotókat a műszerfalra elhelyezett tableteken a taxisofőrök, és az utasok is látják.

főtaxi, lokál, akvárium, elveszett gyerekek, sajtótájékoztató. 2016.09.14 Fotó- Csudai Sándor-006

Zsidró Tamás mesterfodrász és a Lokál Extra főszerekesztő-helyettese, Gálosi Emese a klipbemutatón

A kezdeményezéshez a Lokál médiatámogatóként csatlakozott, lapunk meghívására pedig Zsidró Tamás mesterfodrász is az ügy mellé áll, de ott volt a klipbemutatón dj. Dominique is.


– Óriási lehetőség alapítványunknak, és rajta keresztül a valahol éppen a családjuktól távol lévő gyerekeknek, hogy egy ilyen dal és videoklip megszülethetett – mondta Sinka Vivien az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke. Hozzátette: „Köszönjük a zenészek hitét, bizalmát és munkáját. Köszönet jár továbbá Pap Líviának és Kurdi Panna Emesének, a Pannon Várszínház színészeinek, valamint a Főtaxinak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a videoklip.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négyéves unokájával együtt ugrott a vonat elé egy nő

  Négyéves unokájával együtt ugrott a vonat elé egy nő

  Emberölés gyanúja miatt indult eljárás az ellen a nő ellen, aki négyéves unokájával együtt egy tehervonat elé vetette magát szombaton délután Hort és Csány között – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

 • Példátlan a Soros-hálózat nyomásgyakorlása a Fidesz ellen

  Példátlan a Soros-hálózat nyomásgyakorlása a Fidesz ellen

  Példátlan a Soros-hálózat durva beavatkozása, politikai nyomásgyakorlása a Fidesz ellen – mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában annak kapcsán, hogy a Human Rights Watch (HRW) nevű szervezet szeretné elérni a Fidesz kizárását az Európai Néppártból.

 • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

  Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

  Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.