EUR: 307,10 Ft
CHF: 281,42 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XIII.kerület

Dalolva tér vissza a színpadra Zana József

Musical_Podium_2016_1

Zana József már elkezdte a próbákat és megismerte a műsor többi szereplőjét is

Zana József ötven éve él Angyalföldön. Felsorolni is nehéz lenne, hány szerepben láthatta őt a közönség, ám egy ideje már nem játszik. A Lokál Extra megtudta, a népszerű színész novemberben ismét színpadra áll, nem is akármilyen műsorban.

Zana József  Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában végezte színészi tanulmányait. Volt a Vígszínház, a Faluszínház, a Békés Megyei Jókai Színház és a Vidám Színpad tagja, fellépett a Music Comedy Színházban, és bár már több mint húsz éve tanít Csuka Mónika színiiskolájában, egy ideje már nem láthatta őt a közönség. Most azonban fellépést vállalt a Musical-Pódium műsorában.
– Rengeteg megkeresést kaptam az elmúlt években, hogy hol lehet engem látni, melyik színházban szerepelek, s erre bizony nemigen tudtam választ adni, mivel évek óta nem kaptam felkérést egyetlen színháztól, egyetlen produkciótól sem – mondta a Lokál Extrának Zana József. – Kriszt László rendező azonban még tavasszal megkeresett, és egy 56-os musicalbeli szerepre kért fel. Sajnos a musical elakadt valahol a rengetegben, de a rendező letett az asztalomra egy másik, teljes műsorszinopszist, s az annyira jó volt, hogy nem tudtam nemet mondani.

Mint azt a színész elmondta, a Musical-Pódium lényegében egy énekes-táncos összeállítás, amelyben a nagy amerikai, európai és – részéről – magyar zeneszerzők örökzöld dalai csendülnek majd fel.
– Olyan dalokkal készülök, amelyeket egész biztosan nem lehet manapság színpadon hallani és látni. Több dalt is előadok, de hogy melyikeket, az legyen meglepetés a közönségnek!
Zana József elmondta, a műsor nyilvános főpróbája november 26-án, a premier pedig november 27-én lesz a Fészek Művészklubban, de van egy előadás lekötve december 30-ára is. Hozzátette, a műsorban csupa tehetséges énekes és táncos látható és hallható majd.
– Persze, rosszakkal amúgy sem lépnék színpadra, de nem lehet panaszom. Társaim – a csodálatos hangú énekesnő Heiter Ágnes, a tenorista Pálinkás László, vagy épp Kovács Dorina, Kövér Erika, Florosz Zoi, Onix Lan, Farkas Sándor, Szeghalmi Endre és Serbán Andrea – mind-mind fantasztikusan tehetséges előadók. És hogy hogyan tovább? Ebben a korban már nagyon nagy tervei nem lehetnek az embernek, pedig jó lenne százhúsz évig élni. Persze, elárulom, Kriszt László rendező barátommal gondolkozunk egy önálló esten, ami a jövő év tavaszán lenne esedékes, de az még valóban csak egy távoli terv. Először legyünk túl ezen az énekes-táncos műsoron, aztán majd meglátjuk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.