2018. április 24., kedd
György

Sport

Dárdai: Lenyelem ezt a három-nullát

A német labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában a Bayern München 3-0-ra legyőzte a Dárdai Pál irányítása alatt álló Hertha BSC-t, ezzel megszakítva a berliniek veretlenségi sorozatát. A Bayern immár az egyedüli százszázalékos csapat a Bundesligában.

A címvédő Bayern München gond nélkül lépett át a Hertha BSC-n az Allianz Arenában. A hazaiak végig fölényben játszottak, és nem is kellett sokat várni az első találatra: a 16. percben a francia Franck Ribéry egy szép cselsorozat után volt eredményes. A bajorok továbbra is nyomtak, de nem tudták megtörni Dárdaiék védelmét. A második találat viszont egy védelmi hiba után következett, Thiago Alcantara szerezte a gólt a 68. percben. Végül a hat hónap után visszatérő Arjen Robben állította be a 3-0-s végeredményt.


Először is gratulálnom kell a Bayernnek, nagyszerűen játszottak kezdte az értékelést Dárdai Pál. Próbáltunk nem teljesen beállni védekezni, és már elöl elkezdeni a védőmunkát, de erre képtelenek voltunk az első húsz percben. A második félidőben néhány változtatást eszközöltünk, ami hozott egy kis javulást, de egyéni hibák a második és a harmadik Bayern-gólt eredményezték. Minden elismerésem a Bayerné, teljesen megérdemelten győzött. Tanulnunk kell ebből, ezt a három-nullát el kell fogadni és lenyelni.

Carlo Ancelotti szűkszavúan nyilatkozott a meccs után. A szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk, Jérome Boateng és Arjen Robben is visszatért sérülése után, minden rendben van mondta a szakvezető.


A Hertha utoljára 2009-ben győzte le a Bayernt bajnoki mérkőzésen, de akkor is Berlinben. Münchenben viszont 1977-ben tudtak utoljára nyerni, akkor 2-0 volt az eredmény.

epa05550915 Munich's Franck Ribery (C) in action during the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Hertha BSC Berlin at the Allianz Arena in Munich, Germany, 21 September 2016. EPA/Andreas Gebert (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.)

 Munich’s Franck Ribery (C) in action during the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Hertha BSC Berlin at the Allianz Arena in Munich, Germany, 21 September 2016. EPA/Andreas Gebert (EMBARGO CONDITIONS – ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.)

Kapcsolódó Cikkek