EUR: 312,78 Ft
CHF: 288,74 Ft
2017. április 26., szerda
Ervin

Sport

Dárdaiék megtörnék a müncheni átkot

Dárdai Pál Herthája három bajnoki forduló után sem talált legyőzőre. A Budesligában rajta kívül már csak egy csapat veretlen: a Bayern München. Ma este azonban egyiküknek megszakad a szép sorozata.

Pontot akar szerezni a Hertha Münchenben a Bundesliga mai, 4. fordulójában. A berliniek kispadján ülő Dárdai Pál azonban óvatosságra intette csapatát.

– Kicsi, de szorgalmas csapatunk van, és mindenképpen szeretnénk némi bosszúságot okozni a Bayernnek és edzőjének, a nagy Carlo Ancelottinak – jelentette ki a magyar mester, majd hozzátette: szeretnék megőrizni veretlenségüket az Allianz Arenában.

A korábbi magyar szövetségi kapitány arra is kitért, hogy a tavalyi bajnok ellen nem elég a jó játék, némi szerencsére is szükségük lesz.

– Természetesen nem mi vagyunk az esélyesek. Ha jó napjuk van a bajoroknak, akkor rosszak az esélyeink. Olyan napot kell kifogni, amelyen mindenki a maximumot tudja nyújtani – nyilatkozta a Kickernek Dárdai.

A Hertha 2009. február 14. óta nem tudta bajnoki meccsen legyőzni a Bayernt (Dárdai még játékosként szerepelt a berlinieknél). A két csapat legutóbbi 25 bajnokiján ez volt az egyetlen fővárosi siker. Münchenben majd negyven éve, 1977. október 29-én győzött a Hertha, akkor 2-0-ra nyert.

A spanyol labdarúgás hívei sem maradnak rangadó nélkül, hiszen a Barcelona fogadja az Atlético Madridot. A címvédő katalánoknak szükségük lesz a győzelemre, hiszen a bajnokság harmadik fordulójában meglepetésre 2-1-re kikaptak az újonc Alavéstól, és talán bosszút állnának a tavalyi BL-vereségért is.

Berlin, 2016. szeptember 18. Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője (j) és asszisztense, Rainer Widmayer a Schalke elleni német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzésen a berlini Olimpiai Stadionban 2016. szeptember 18-án. (MTI/EPA/Annegret Hilse)

Berlin, 2016. szeptember 18.
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője (j) és asszisztense, Rainer Widmayer a Schalke elleni német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzésen a berlini Olimpiai Stadionban 2016. szeptember 18-án. (MTI/EPA/Annegret Hilse)

Kapcsolódó Cikkek

  • Serena beolvasott Nastasénak

    Serena beolvasott Nastasénak

    Serena Williams nem hagyta szó nélkül Ilie Nastase minapi beszólását. A román Fed-teniszcsapat kapitánya megjegyzéseket tett a huszonháromszoros Grand Slam-győztes teniszező születendő gyermekére, mondván: a baba „tejcsokoládé” színű lesz.

  • Lavinahalál: Hibáztak a gyerekek a hegyen

    Lavinahalál: Hibáztak a gyerekek a hegyen

    Lavina sodort el egy csoportot a romániai Retyezát-hegységben. A Hunyad megyei rendőrség közlése szerint a szerencsétlenségben életét vesztette az európai alpinizmus két fiatal kiválósága, a 14 éves Dor Geta Popescu és a 12 éves Gulácsi Erik.