EUR: 310,17 Ft
CHF: 289,19 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

Depardieu: Franciaország egy idióták lakta Disneyland

French actor Gerard Depardieu arrives for the screening of the film "United Passions" at the 67th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 18, 2014.     AFP PHOTO / VALERY HACHE        (Photo credit should read VALERY HACHE/AFP/Getty Images)

Gérard Depardieu megerősítette, hogy többé nem tekinti magát franciának és hogy szerinte hazája egy Disneylanddé vált a külföldiek számára.

Az Innocent című életrajzi könyve olaszországi megjelenése alkalmából a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjújában a francia filmsztár újfent magasztalta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki – szerinte – a “huligán oldalát” becsüli őbenne.

Arra a kérdésre, hogy még franciának tartja-e magát, a színész nemmel válaszolt és világpolgárnak mondta magát. “Franciaország hovatovább egy külföldieknek szóló Disneylanddé válik; idióták lakják, akik bort és büdös sajtot gyártanak a turistáknak. Nincs többé szabadság, az emberek manipulálva vannak” – fejtegette.

Lesújtó véleménye van a film világáról is. “A mozi nem létezik többé. A szórakoztatás világa van, amelyben az amerikaiak által terrorizált emberek már azt sem tudják, milyen nyelven beszéljenek. Van tíz sztár, és mind amerikai, akiknek különleges effektusokkal telezsúfolt filmjei valójában játékok, a filmvilág többi része pedig küzd a puszta létéért”.

Az olaszokat dicsérte, mert szerinte ők nem vesztették el kultúrájukat, identitásukat. “Ellentétben fél Európával, amely a migránsoktól való félelmében kicsit fasiszta lett”.

Putyinban nem lát semmi hibát és hozzá hasonló “igaz emberként” említette meg Fidel Castrót is. A kommunizmusról azt mondta, hogy az “nem egy eldobandó ideológia”, bár elismerte, hogy “jelenleg nem létezhet”. Az amerikaiakról azok vélt történelmi bűneit sorolta fel.

Kapcsolódó Cikkek