EUR: 311,31 Ft
CHF: 265,13 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb XVII.kerület

Díjnyertes filmet vetítettek a Marosban

Premier előtti vetítésen nézhette meg a Karlovy Varyban győztes Ernelláék Farkaséknál című filmet a Maros mozi közönsége. Rég nem látott tömeg gyűlt össze Rákosligeten, száznál is többen voltak kíváncsiak Hajdu Szabolcs alacsony költségvetésből forgatott mozijára. A vetítés után a rendezőt és egyben főszereplőt a közönség is kérdezhette.

Hajdú Szabolcs filmrendező Maros mozi ( Fotó: Sáfár Tibor)

Hajdu Szabolcs nosztalgiázott a mozi berendezése láttán
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Teljesen speciális forgalmazási metódust találtunk ki a filmhez – mondta lapunknak Hajdu Szabolcs rendező és egyben főszereplő arról, miért láthatta a Maros mozi közönsége is premier előtt az Ernelláék Farkaséknál című filmet.


– Ez egy színházi darab volt, amelyet igazán intim közegben, negyven-ötven ember előtt játszottunk, majd mindig spontán beszélgetések következtek a közönséggel. Ezt ültettük át filmvászonra is, és úgy gondoltuk, mivel közel hozza egymáshoz a nézőt és az alkotót, ne kerüljön egyből reflektorfénybe.

Először a saját lakásomban vetítettük le, majd jelentkezhettek más háztartások is, és ott folytattuk a vetítéseket, majd jöttek a kisebb civil szervezetek, filmklubok. Ők alkotják a mi igazi közönségünket, és sikerült kiharcolni, hogy itthon így vezethessük be a filmet a köztudatba.


Az alkotás már korábban nevet szerzett magának, júliusban fődíjat nyert Karlovy Varyban.

Karlovy Vary, 2016. július 10. Hajdu Szabolcs színész-rendező a Kristályglóbusszal, miután az Ernelláék Farkaséknál című filmjéért átvette az 51. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíját 2016. július 9-én. (MTI/EPA)

Hajdu Szabolcs a Kristályglóbusszal, miután az Ernelláék Farkaséknál című filmjéért átvette a fődíjat (MTI/EPA)

– Állami támogatás nélkül, másfél millió forintból, rövid idő alatt készítettük el. Általában nagyjából négyszázmillió forintba kerül egy film elkészítése, tehát szinte nem is értelmezhető a mi költségvetésünk. A feleségem, a gyerekeim és a barátaim dolgoztak benne, hat nagy játékfilmmel a hátam mögött mégis azt mondhatom, óriási, amit elért. A csehországi győzelem és a miskolci közönségdíj is bizonyítja, hogy a kevesebb néha több – mondta nevetve Hajdu Szabolcs, megjegyezve, ilyen típusú filmet nem biztos, hogy érdemes forgatnia a jövőben, ez egyszer működött, több bőrt nem lehet lehúzni róla.

– Ez a fajta hozzáállás viszont folytatható, az egyszerűsége megismételhető – tette hozzá a rendező.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.