EUR: 309,47 Ft
CHF: 285,10 Ft
2017. június 26., hétfő
János, Pál

Egyéb Szeged

Dobogóra törnek a szegedi Biacsi ikrek Rióban

A Szegedi Vasutas SE két atlétájáért is szoríthatnak a magyar szurkolók a szeptember 7. és 18. között Rio de Janeiróban zajló XV. nyári paralimpiai játékokon. Biacsi Ilona 400 és 1500 méteres síkfutásban indul, utóbbi számban ikertestvérével, Bernadett-tel együtt.

 Nagyon várjuk a versenyt. Egy paralimpián már részt vettünk, úgyhogy ezúttal tapasztaltabbak leszünk. Jól sikerült a felkészülésünk, kemény munka áll mögöttünk, és természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni – árulta el a Lokál Extra érdeklődésére a két versenyző, akik a 2012-es londoni játékok alkalmával egy 3. és egy 4. helyet szereztek 1500 méteren (Ilona egy hajszállal előzte meg testvérét).

9A_biacsi01

Ha azt el tudjuk érni, amit Londonban, már nem fogunk szomorkodni – jelentette ki edzőjük, Antal Andor, hozzáfűzve, ezúttal még több munkát végeztek az ikrek, mint négy évvel ezelőtt. Tíz napig Tatán edzőtáboroztunk, ahonnan elég fáradtan érkeztünk haza, de éppen ez volt a célunk! A játékokhoz közeledve napi két edzésről már egyre állunk át, a munka mennyiségét fokozatosan csökkentjük a versenyre hangolódva. Innentől már felfelé kell, hogy íveljen a forma – mutatott rá a mester.

9A_biacsi03

A T20 400 méteres táv első körét szeptember 12-én, a finálét másnap rendezik, míg 1500-on 16-án kezdődnek a küzdelmek a két szegedi atléta számára. A 400 méter egy sűrű szám, ott csak Ili fog indulni. Ha bejutna a döntőbe, már remek eredmény lenne. 1500-on pedig a két lengyel lány (Barbara Niewiedzial és Arleta Meloch – a szerk.) a nagy ellenfél. Idén már kétszer is találkoztak velük, Ili az egyiküket meg is tudta verni az olaszországi Európa-bajnokságon, a másik lengyel lány viszont egyértelmű esélyes lesz most is. Ezért is mondom, hogy a londoni eredménnyel már elégedettek lennénk, de én személy szerint még egy kicsit jobbat is várok – összegezte az esélyeket Antal Andor.

A Biacsi ikrek múlt szombaton keltek útra Brazíliába. Rióban 43 magyar induló összesen 80 versenyszámban áll rajthoz. Négy éve Londonban a magyar csapat két arany-, hat ezüst- és hat bronzérmet nyert.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.