2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb II.kerület

Dorogi tornaszoba a Csikben

Ettől a tanévtől új tornaszobájuk van a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak. Az átadó ünnepségen Makovecz Éva, az iskola igazgatója megemlékezett az iskola névadójának lányáról, Csik Katalinról, aki nemrégiben hunyt el.

A tornaszoba átadásán részt vett Láng Zsolt polgármester, Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, Hajnissné Anda Éva, a II. kerületi tankerület igazgatója és Ötvös Zoltán, a Művelődési Iroda vezetője. Láng Zsolt az összefogás fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy a MOB és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően létesült az új tornaszoba, így az iskolában már négy helyszínen zajlik testedzés, és lehetővé válik a mindennapos testmozgás a 780 fős tanulóifjúság számára. Az új terem elsősorban dzsúdóedzések helyszínéül szolgál, a cselgáncsszőnyeget, a tatamit a Magyar Judo Szövetség ajánlotta fel. A beruházás összesen 34 millió forintba került, amelyből 16,5 millió forintot a MOB, 17,5 millió forintot a II. kerületi önkormányzat fizetett. A polgármester külön köszöntötte az iskola nyugdíjas testnevelőjét, Dorogi Lászlót, akiről a tornaszobát elnevezték. Ő hozta létre a Csik DSE dzsúdószakosztályát és írta meg a dzsúdótantervet.


Tornaszoba a Csikban2

A Dorogi Lászlóról elnevezett új tornaszobát Láng Zsolt polgármester adta át az iskola diákjainak

 

A Csikben a sportnak, a testnevelésnek kiemelt szerepe van, egyedül itt működik a kerületben élsportolóosztály – 1987. szeptember 1-jén indult először speciális sportosztály –, ahol a magyar sportélet számos kiváló alakja tanult. A riói olimpián is több volt Csik-diák képviselhette Magyarországot: Bor Barna cselgáncsozó, aki már harmadszor lehetett tagja az olimpiai csapatnak, mellette Czeiner Benjámin (kajak-kenu), Csabai Dóra (vízilabda), Kormos Villő (műugrás), Papp Márk és Risztov Éva (úszás).

(Forrás: Budai Polgár)


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.