EUR: 309,23 Ft
CHF: 288,95 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Sport

Dráma a triatlon-világbajnokságon! Testvére vonszolta be a célba a félájult futót – Videó!

Drámai végkifejletet tartogatott a triatlon világbajnoki sorozat utolsó, mexikói állomása, melyen a brit Jonathan Brownlee csupán karnyújtásnyira volt az első helytől és ezzel a vb-cím megszerzésétől, mégis a spanyol Mario Mola nyerte meg a pontversenyt.

A rekkenő hőségben rendezett conzumeli viadal rajtját Mola várta az összetett éléről, a versenyen azonban a riói olimpia dobogósai, a Brownlee testvérek, az aranyérmes Alistair és az ezüstérmes Jonathan, illetve a Brazíliában harmadik dél-afrikai Henri Schoeman voltak a leggyorsabbak.

A 1,5 kilométeres úszás és a 40 kilométeres kerékpározás után a 10 kilométeres futásban sokáig együtt haladt az élen a három triatlonos, majd előbb Alistair Brownlee kezdett leszakadni, aztán Schoeman sem bírta Jonathan Brownlee tempóját. A fiatalabbik Brownlee-fivér győzelme az utolsó kilométeren már biztosnak látszott, amikor – mintegy háromszáz méterrel a cél előtt – váratlanul, imbolyogva megállt, a televíziós felvétel alapján láthatóan nem volt magánál, a lábai rogyadoztak, és a pálya széléről próbáltak segíteni rajta. Összeesni azonban nem volt ideje, ugyanis bátyja futtában hóna alá nyúlt, és futásra “kényszerítette”, majd tulajdonképpen belökte a célba, ahova a közben előző, élete első vb-versenyén győztes Schoeman mögött másodikként zuhant be.

“Voltam már ilyen helyzetben, mint most ő, még néhány éve Londonban. Az utolsó emlékem az, hogy második vagyok a versenyben, aztán a következő meg, amikor valaki mondta, hogy tizedik lettem” – nyilatkozott a sorozat honlapjának Alistair Brownlee. – “Akkor megfogadtam, hogy mindenkinek segítek, aki így jár. Szörnyű ez az állapot, ráadásul a céltól néhány száz méterre nem biztos, hogy van orvosi segítség, ami nagyon veszélyes lehet.”

Mola egyperces hátránnyal, minden bizonnyal az összetett elsőség elvesztésének biztos tudatában futott, ám amint értesült Jonathan Brownlee gondjáról maradék erejét összeszedve iramot váltott, s végül az ötödik helyen ért be, ezzel megszerezte a világbajnoki címet.

A férfi verseny egyetlen magyar indulója, Tóth Tamás feladta a viadalt. Összetettben a legjobb magyar Faldum Gábor lett, aki a 27. helyen végzett, míg Tóth 37. helyen zárt.

A nőknél – egy nappal korábban – a bermudai Flora Duffy győzött, aki a pontversenyben is az élen végzett. Kovács Zsófia 37. lett a mexikói versenyen, míg összetettben a 70. helyen végzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Maradona hátba szúrta Messit

  Maradona hátba szúrta Messit

  Négy meccsre eltiltották az argentin Lionel Messit a válogatottbeli szerepléstől, mivel szidalmazta a játékvezető egyik asszisztensét a Chile elleni világbajnoki selejtezőn.

 • Hamilton lekezeli Rosberget

  Hamilton lekezeli Rosberget

  Lewis Hamilton, a Mercedes Forma–1-es pilótája annak visszavonulása után is beszólogat volt csapattársának, Nico Rosbergnek.

 • Robben szívesen választana kapitányt

  Robben szívesen választana kapitányt

  A Bayern Münchenben légióskodó Arjen Robben aktívan szeretne részt venni a holland labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányának kiválasztásában.