EUR: 304,90 Ft
CHF: 274,98 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Dráma! Fegyveresek rabolták el egy autóbusz 15 utasát

Fegyveresek elrabolták egy autóbusz 15 utasát Mexikó északi részén – közölték helyi idő szerint szerdán a hatóságok.

Az incidens még hétfő délben történt a Trsansportes Frontera busztársaság egyik járatával.

Egy kormányzati közleményből kiderült, hogy a járművet néhány perccel azután, hogy elhagyta a Tamaulipas szövetségi állam északnyugati részén lévő határváros, Nuevo Laredo autóbuszállomását, fegyveresek tartóztatták fel, akik jelezték, hogy a jármű ne folytassa útját. A sofőr azonban nem engedelmeskedett, mire a támadók a nyomába eredtek, utolérték a buszt, betörték több ablakát, így a jármű végül megállt. Ezután a támadók leszállították a busz 15 utasát, és ismeretlen helyre hurcolták őket – mondta el a hatóságoknak a buszvezető, akit halálosan megfenyegettek, épp ezért nem volt hajlandó részletes leírást adni a támadókról és járműveikről sem.

Az incidenst követően a busz továbbhaladt Coahuila szövetségi államba, ahol Hidalgo településen egy biztonsági ellenőrző pontnál megállt. Miután a rendőrök észrevették a törött ablaküvegeket, kifaggatták a sofőrt a történtekről.

A Mexikó északkeleti részén található, az Egyesült Államokkal határos Tamaulipas évek óta a különböző bűnbandák, köztük a hírhedt Öböl és Los Zetas kartellek és a biztonsági erők közötti összecsapások helyszíne, az ország egyik legveszélyesebb állama. San Fernando városában 2010 augusztusában 72, többségében közép-amerikai bevándorlóval végeztek feltehetőleg a Los Zetas tagjai.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    A Rubik Ernő nevéhez fűzhető ügyességi játék a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. Joey Fratelli imádja a logikai játékot, ezért úgy döntött, hogy nem időre szerette volna kirakni a mágikus kockát úgy, ahogy sokan mások, hanem inkább a körülményeken nehezített.

  • Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor nemi erőszakra felhívó tankönyveket és elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete.