EUR: 309,50 Ft
CHF: 289,18 Ft
2017. március 25., szombat
Irén, Írisz

Külföld

Dzsihadistákkal végzett az iraki hadsereg

Az Iszlám Állam (IÁ) legalább 78 tagjával végzett az iraki hadsereg, amely sikeresen megakadályozta, hogy a dzsihadista szervezet újra ellenőrzése alá vonja az ország északi részén található kajarai körzetet.

Fersz Szabri, a Ninive tartomány felszabadítását célzó műveletek Kajarában található parancsnokságának szóvivője az EFE spanyol hírügynökséget kedden arról tájékoztatta, hogy az IÁ több mint 150 harcosa hétfő este indított támadást a település körül állomásozó kormányerők ellen. A kőolajban gazdag kajarai körzetet augusztus végén szabadította fel a hadsereg az IÁ több mint két éven át tartó ellenőrzése alól.

A dzsihadisták gépkocsiba rejtett pokolgépekkel igyekeztek rajtaütni a hadseregen, de a katonáknak sikerült megsemmisítenie ezeket a járműveket, még mielőtt felrobbantak volna.

Szabri szerint az offenzíva “kétségbeesett próbálkozás” volt az IÁ részéről, amely Kajarával “első számú védelmi vonalát” veszítette el a dzsihadisták iraki fellegvárának számító ninivei székváros, Moszul előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • EU-csúcs: Aláírták az évfordulós nyilatkozatot

    EU-csúcs: Aláírták az évfordulós nyilatkozatot

    Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői, valamint az uniós központi intézmények vezetői szombaton délelőtt Rómában aláírták azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az unión belüli együttműködés folytatása, az EU előtt álló példátlan kihívások jövőbeni közös kezelése mellett.

  • EU-csúcs – Lezárták Róma központját

    EU-csúcs – Lezárták Róma központját

    Üres szellemvárosra emlékeztet az olasz főváros központja, amelyet szombaton teljesen lezártak még a gyalogosforgalom előtt is a Római Szerződés aláírásának 60.