EUR: 310,17 Ft
CHF: 289,19 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

Dzsihadistákkal végzett az iraki hadsereg

2016. március 15.
Az Iszlám Állam által gyakran használt internetes közösségi portál által 2014. június 28-án közreadott videóról készített kép Abu Omár as-Sisániról, az Iszlám Állam dzsihadista szervezet "hadügyminiszteréről", aki 2016. március 15-én belehalt sérüléseibe Szíriában. (MTI/AP/Internetes portál)

Az Iszlám Állam (IÁ) legalább 78 tagjával végzett az iraki hadsereg, amely sikeresen megakadályozta, hogy a dzsihadista szervezet újra ellenőrzése alá vonja az ország északi részén található kajarai körzetet.

Fersz Szabri, a Ninive tartomány felszabadítását célzó műveletek Kajarában található parancsnokságának szóvivője az EFE spanyol hírügynökséget kedden arról tájékoztatta, hogy az IÁ több mint 150 harcosa hétfő este indított támadást a település körül állomásozó kormányerők ellen. A kőolajban gazdag kajarai körzetet augusztus végén szabadította fel a hadsereg az IÁ több mint két éven át tartó ellenőrzése alól.

A dzsihadisták gépkocsiba rejtett pokolgépekkel igyekeztek rajtaütni a hadseregen, de a katonáknak sikerült megsemmisítenie ezeket a járműveket, még mielőtt felrobbantak volna.

Szabri szerint az offenzíva “kétségbeesett próbálkozás” volt az IÁ részéről, amely Kajarával “első számú védelmi vonalát” veszítette el a dzsihadisták iraki fellegvárának számító ninivei székváros, Moszul előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek