2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XVI.kerület

Ebligetté válik a Kultúrliget

Az önkormányzat elindította a Kertvárosi Gazdi Programot, azzal a céllal, hogy a kulturált és felelős városi kutyatartás életmóddá váljon a XVI. kerületben is. Ennek egyik első állomása az Ebliget névre keresztelt egész napos program, melyet szeptember 25-én a Hunyadvár utca 43/b-nél rendeznek.

16ker_cimlap

Legutóbb az otthonról elszökött Bodza azonosításánál volt nagy segítség a chipleolvasó (Fotó:Rákosmenti Mezei Őrszolgálat)


Mint azt Kovács Péter polgármester elmondta, a Kertvárosi Program során alkalom nyílik a kutyás közösségek megismerésére és a felelős kutyás életmód körülményeinek lokális fejlesztésére.
– Szabadtéri kutyás rendezvényekkel, ismeretterjesztő anyagokkal, kérdőívekkel és fórumokkal segítjük a kertvárosi gazdikat – mondta a polgármester. – Az önkormányzat fontosnak tartja a lakosok bevonását a felelős ebtartást érintő kérdésekbe és segíteni kívánja a kutyások és nem kutyások közötti párbeszédet a békés együttélés jegyében.
Első ütemben az önkormányzat a Vigyél Haza! Alapítvánnyal együttműködve chipleolvasókat vásárolt, bevonva a programba a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot és a közterület-felügyeletet. Az önkormányzat udvarán van már két kennel, ahol az elkóborolt kerületi kutyusok biztonságban megvárhatják, míg megérkezik értük a gazdájuk.


 

?????????????

A Kertvárosi Gazdi Program során a felelős kutyatartás erősítését helyezik előtérbe

 

– A program második ütemében a kutyatartói infrastruktúrát és a kutyás közösségek igényeit szeretnénk felmérni és fejleszteni. Szeptember elején új kutyaürülék-gyűjtő edényt helyeztünk ki az Erzsébetligetbe a Kerületgazda Szolgáltató Szervezettel és a kutyagumi.com céggel közösen – sorolta a polgármester, aki azt is hozzátette: sajnos a kerületben nagy rongálásnak vannak kitéve ezek az edények, ezért szeretnének olyanokat kifejleszteni, amelyek tartósabbak, ellenállnak az időjárási viszonyoknak és az esetleges rongálásoknak.

– Szeptember 1-jétől egy hónapon keresztül teszteljük a kihelyezett gyűjtőedényt és várjuk a kutyások visszajelzéseit. És persze várunk minden kertvárosi kutyást és nem kutyást szeptember 25-én vasárnap 10-től 17 óráig az Erzsébetligetben a Kertvárosi Vigasságokon az első Ebliget elnevezésű állatvédelmi napunkon, melyen lesz állatorvosi tanácsadás, kutyaelsősegély-bemutató, kutyafizioterápia, kutyakozmetikai előadás és kutya-gazdi fotózás is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.