EUR: 308,19 Ft
CHF: 281,86 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Program

Eddig nem látott arcát mutatja Magyarország kedvenc fehérbora

Gyümölcsösségtől az ásványosságig, olaszrizlingek határainkon innen és túl – hogyha egy mondatban kellene összefoglalni az Olaszrizling Október Nagykóstoló mesterkurzusainak témáit, valahogy így hangzana.

Amint a hazai borkedvelők már megszokhatták, az olaszrizlingeket középpontba állító kora őszi időszak központi eseménye idén is az Olaszrizling Október Nagykóstoló lesz, idén október 8-án szombaton, a Corinthia Hotel Budapestben. A rendezvényen mintegy 80 borászat és számos további kiállító várja majd a borkedvelőket.

Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen ez a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható. Az Olaszrizling Október célja, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a nem mindennapi fajtára, hiszen az olaszrizling nemcsak a mindennapok bora lehet, hanem dűlőszelektált és válogatás tételei által az egyedi alkalmak méltó kísérője is.

olaszrizling_oktober_2015_3_graselly_balazs

Az október 8-i sétáló kóstolót három izgalmas előadás is kíséri:

14 órától Káli Ildikó boroktató, sommelier, borszakíró határon túli olaszrizling mesterkurzust tart, amelyen Magyarország szomszédos országainak borvidékeiről. Ausztria, Szlovákia, Horvátország különböző területeiről mutat be olaszrizlingeket.

16 órától Robert Smyth nemzetközi borakadémikus, borszakíró az olaszrizling vulkanikus talajokon mutatott komplex aromáit tárja fel a résztvevők előtt Balaton-felvidéki, badacsonyi és a Somló-hegyről származó borok bemutatásán keresztül. „Úgy gondolom, hogy a legjobb magyar olaszrizlingek közül a többség a Balaton északi partjáról származik” – mondta az előadó, aki a vulkanikus talajokon termett olaszrizlingek magas savtartalma melletti rendkívüli egyensúlyra is szép példákat hoz. (Az előadás angol nyelven zajlik majd.)

18 órától a könnyedebb borok játsszák a főszerepet Szendei Gergő borász, szaktanácsadó előadásán, ahol a gyümölcsösség megőrzése a borokban lesz a téma és a résztvevők bepillanthatnak a kulisszák mögé, olyan borokat kóstolva, amelyek nincsenek kereskedelmi forgalomban, így csak egy szűk szakmai kör ismeri őket.

Az Olaszrizling Október Nagykóstolóra 82 borászat és 10 egyéb kiállító jelezte részvételét. A helyszínen a Winelovers 120 tételes Rizlingtesztjén legjobb eredményt elért borok is kóstolhatók lesznek.

Jegyek elővételben 8900 Ft-ért vásárolhatók, amely korlátlan kóstolásra jogosítja a látogatót. Belépők és mesterkurzus jegyek a www.olaszrizlingoktober.hu/jegyrendeles oldalon válthatók.

olaszrizling_oktober_2015_1_graselly_balazs

A rendezvénnyel kapcsolatos információk:

Időpont: 2016. október 8., szombat, 14.00-22.00

Helyszín: Corinthia Hotel, Budapest, Erzsébet krt. 43, 1073

Weboldal: http://www.olaszrizlingoktober.hu

Kapcsolat: info@olaszrizlingoktober.hu

Olaszrizling Október Nagykóstoló a Facebookon: https://www.facebook.com/events/170082023353256/

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  A MATASZ Pest Megyei Szervezete, 2017. évben 8. alkalommal rendezi meg a VSZC Madách Imre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával közösen az „Egy nap a honvédelemért” címmel Gödöllőn, a Pest-megyei honvédelmi és toborzó napját.

 • A Mystery Gang extrém helyeken is nyomja a bulit

  A Mystery Gang extrém helyeken is nyomja a bulit

  A trió a legautentikusabb, legelemibb, legkezdetlegesebb formájában mutatja be, milyen is volt a rock and roll Amerikában az ötvenes évek derekán. Ösztönös, fékevesztett szabadság és zabolátlan életérzés, amely ebből a zenéből árad, csakis hiteles fazonoktól fogadható el maradéktalanul.

 • Reformáció 500. emlékest Kispesten

  Reformáció 500. emlékest Kispesten

  1517. október 31-én Luther Márton kiszögezte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára és ezzel kezdetét vette a reformáció, amelynek 2017-ben azaz most van az 500.