EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Elárverezték Truman Capote hamvait

bíró jog ítélet törvény

A becsült ár sokszorosáért, 45 ezer dollárért (12,26 millió forint) keltek el Truman Capote amerikai író hamvai szombaton egy Los Angeles-i árverésen.

A japán fadobozba zárt maradványok a tavaly elhunyt Joanne Carson, a televíziós műsorvezető Johnny Carson volt feleségének a tulajdonát képezték. Capote májrák következtében halt meg 1984-ben, Joanne Los-Angeles-i otthonában.

Capote rendszeres vendég volt Johnny Carson késő esti beszélgetős műsorában, aminek következtében a “legjobb barátokká” váltak Joanne-nal.

Az író gyakran vendégeskedett a Carson házaspár Los Angeles-i otthonában. “Volt egy írószobája a házamban, ahol nagyon sok időt töltött, mivel az egy biztonságos hely volt, ahol senki sem zargathatta” – mondta Joanne 2012-ben a Vanity Fair magazinnak.

Az író halálát követően az asszony kapta meg a híres író és forgatókönyvíró egyes személyes tárgyai mellett a hamvakat, amelyeknek maximális “piaci” értékét előzetesen 4000-6000 dollárra becsülték. A vásárló kilétét nem fedték fel az aukció szervezői.

Az árverést lebonyolító Julien’s Auctions szerint Joanne gyakran mondogatta, hogy barátja hamvai vigaszt nyújtanak neki. Joanne Carson szerint Capote is egyetértett az árveréssel, mint mondta, “Truman nem akart egy polcon porosodni” – közölte az aukciósház.

Az 1924-ben született Capote 1948-ban vált ismertté első, Más hangok, más szobák című regényével. Népszerűségét főképpen az Álom luxuskivitelben és a Hidegvérrel című írásainak köszönhette, valamint annak, hogy könnyedén mozgott a New York-i felső tízezer köreiben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.