EUR: 308,76 Ft
CHF: 267,52 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Belföld

Életéért küzd az ikrek fejbe lőtt apja

Napokkal az eset után is egész Nyíregyháza a múlt heti tragikus gyilkosságról beszél. Eközben a Lokál döbbenetes részleteket tudott meg az esetről.

Szinte csoda! Nem sérült meg a Nyíregyházán fejbe lőtt édesapa agya, így nagy esélye van a túlélésre. Információink szerint R. László koponyáján hatalmas lyuk keletkezett ugyan, miután lelőtte őt S. Dan román orvos, de mivel az agyát nem érte sérülés, így felépülhet.

– Többórás életmentő műtétet hajtottak rajta végre sikeresen a nyíregyházi kórházban. Másnap még beszéltek is vele, de hogy pihenjen a szervezete, mesterségesen kezdték lélegeztetni. Ez csupán elővigyázatosság, mert önállóan is tudna lélegezni – meséli a Lokálnak a család egyik ismerőse.

Egy másik rokontól – a hétéves gyerekek elmondása alapján – az is megtudtuk, pontosan hogyan zajlott le a gyilkosság. E szerint S. Dan amikor belépett a házba, rögtön lelőtte az édesanyát, R. Valériát. A lövések zajára leszaladt a lépcsőn az édesapa, László, akit ekkor ért találat. A gyerekek ezután szaladtak le és még látták elmenni a gyilkost, akit egyébként – a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben – nem ismertek név szerint. A hétéves ikergyerekek csupán annyit mondtak róla: „Ő az, aki zaklatta anyát”.

A lelőtt apa megkérte a fiát, vigye neki oda a telefont, hogy segítséget hívjon, de erre már nem volt képes. Ezután a kisfiú véres lábbal szaladt át a szomszédokhoz, miközben húga a padlóról és édesanyjáról törölgette a vért és szólongatta a nőt.

Nyiregyhaza gyilkossag ikrek pixel
A gyerekek a gyilkosság utáni éjszakát a szomszédoknál töltötték, ezután kerültek Máriapócsra a nagymamához, Piroska nénihez. László édesanyja eleinte nem is tudta megmondani unokáinak, hogy mi történt: az ikrek úgy tudták, hogy „anya és apa nagyon rosszul vannak és kórházba kerültek”. Végül László rendőrként dolgozó sógora közölte a szörnyű hírt a kicsikkel.

Ismert: szeptember 31-én a román állampolgárságú, Magyarországon dolgozó orvos, S. Dan hidegvérrel lelőtte Nyíregyházán az orvoslátogatóként dolgozó R. Valériát és férjét, R. Lászlót. A 40 éves nő meghalt, a 47 éves építési vállalkozó megsebesült, az 53 éves gyilkos pedig elszökött. A határ túloldalán, Kolozsváron fogták el, a bíróságon azt vallotta: román földön akart öngyilkos lenni, mert ő „igazi román”. Azért ölt, mert szerette Valériát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyert a magyar kormány Brüsszelben: az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elfogadta a magyar fellebbezését annak a két bangladesi menedékkérőnek az ügyében, akik miatt a testület korábbi elsőfokú ítéletében jogtalan fogvatartás címén fejenként 5,8 millió forintos kártérítést ítélt meg Magyarország ellen.

 • Nyomkövetőt kap M. Richárd

  Nyomkövetőt kap M. Richárd

  A Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárd nyomkövetőt kap. A férfi már egy hónapja házi őrizetben van, és ez a döntés értelmében további három hónapig így is marad.

 • Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  A kormány a gyermekvállalás ösztönzése érdekében kiemelten támogatja a kisgyermekes családok boldogulását. A gyarapodó bölcsődei, óvodai férőhelyek mellett korszerűsödött az oktatás, közel félmillió gyermek részesül ingyenes iskolai étkezésben, és aki még nem kapja ingyen a tankönyvet, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

 • Sajtkukac

  Sajtkukac

  Az esetek többségében gyermekre mondják, jobbára egy másfél-két éves örökmozgó, szülei ágyát tataminak tekintő, ott ide-oda vetődő, vagy éppenséggel a nyaraláson apja fejesugrását és annak kézmozdulatát elleső és a babzsákban gyakorló (persze a szülőket is erre „kényszerítő”) legénykére.