EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Tech

Életre kel az őskor, visszatérnek a dinoszauruszok

A technika folyamatos fejlődésének köszönhetően egyre több olyan digitális módszer, lehetőség tárul elénk, amelynek segítségével már hasznosan is eltölthetjük időnket a számítógép előtt ücsörögve.

A Google most egy olyan egyedi kiállítást hozott össze a Londoni Természettudományi Múzeummal karöltve, amely betekintést enged Földünk több millió évvel ezelőtti élővilágába és kultúrájába. A tárlat teljesen virtuális, így akár otthonról, kedvenc karosszékünkben ülve is bejárhatjuk a dinoszauruszok csodálatos és egyben kegyetlen birodalmát.


A kiállítás egyébként kilenc helyszínt foglal magában, köztük felfedezhetjük a legelőször megtalált T-Rex fosszíliát is. Ahhoz, hogy a legjobb élményt kapjuk ősi barangolásunk során, egy igen pénztárcabarát papírszemüveget kell beszereznünk, amelynek segítségével felejthetetlen élményeket nyújtanak a Google és a múzeum által összehozott 360 fokos videók.

Ez a kis egyszerű eszköz úgy működik, hogy a videó elindítása előtt belehelyezzük mobiltelefonunkat, ezt követően pedig nincs más dolgunk, mint elindítani a virtuális tárlatvezetést. Ezzel az úttörő fejlesztéssel a múzeum nem titkolt szándéka, hogy az emberek átértékeljék a természetről alkotott véleményüket, továbbá oktató céllal is ajánlják, hiszen a kisgyerekek tudása – a fantasztikus élményeken túl – rengeteg új ismerettel, tapasztalattal gyarapodhat.


Ha ön is kíváncsi a látványos kiállításra, nincs más dolga, mint beírni a Youtube videómegosztó keresőjébe a #PreviouslyOnEarth keresőszót és máris betekintést nyerhet a Londoni Természettudományi Múzeum varázslatos világába.

A Google összeállt a londoni Természettudományi Múzeummal /Fotó: Youtube

A Google összeállt a londoni Természettudományi Múzeummal /Fotó: Youtube

The Creation Museum, which presents the fundamentalist Christian view, based on the book of Genesis, that God created the earth 6, 000 years ago, denying evolution, Petersburg, Kentucky, USA, Image: 88619967, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER

A virtuális kiállítás kilenc helyszínt foglal magába /Fotó: Profimedia

A gyerekek oktatását is segíti ez a páratlan innováció /Fotó: Youtube

A gyerekek oktatását is segíti ez a páratlan innováció /Fotó: Youtube

A tökéletes tárlatvezetéshez egy ilyen papírszemüvegbe kell beletenni telefonunkat /Fotó: Youtube

A tökéletes tárlatvezetéshez egy ilyen papírszemüvegbe kell beletenni telefonunkat /Fotó: Youtube

Kapcsolódó Cikkek