EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Elkapták! Megerőszakolta, majd megölte a kisfiút – Videó!

Huszonhét év után oldódott meg egy nagy visszhangot kiváltó gyerekgyilkosság az Egyesült Államokban, amely annak idején a szexuális bűnelkövetőkre vonatkozó jogszabályok szigorításához vezetett.

A hatóságok évtizedekig hiába nyomoztak az ügyben, végül tavaly bukkantak nyomra, amikor gyermekpornográfia birtoklása miatt őrizetbe vettek egy 52 éves minnesotai férfit, Danny Heinrichet. A férfi DSN-e megegyezett azzal a DNS-sel, amelyet egy másik, Wetterling eltűnése előtt kilenc hónappal molesztált fiú pulóverén találtak.

A hatóságok régóta sejtették, hogy összefüggés lehet Jacob Wetterling eltűnése és a Minnesota középső részein az 1980-as években történt felderítetlen szexuális támadások között, de Danny Heinrich letartóztatásáig semmi bizonyíték nem volt a kezükben.

Heinrich végül bevallotta, hogy 1989. október 22-én elrabolta, szexuálisan bántalmazta, majd megölte Jacob Wetterling 11 éves fiút. A pedofil férfi megmutatta azt is, hol ásta el a holttestet. A férfi azt mondta, hogy pánikrohamban ölt, és kétszer lőtte fejbe hátulról a biciklizés közben elrabolt fiút.

A szörnyű bűncselekmény azért is nagy feltűnést keltett az Egyesült Államokban, mert a kis Jacob eltűnése után szülei országos kampányt kezdtek annak érdekében, hogy tudatosítsák a közvéleményben a szexuális bűnelkövetők problémáját. Az eltűnt gyermekek melletti kiállásuk végül egy olyan törvény elfogadásához vezetett, amely előírta a szexuális bűnözők hatósági nyilvántartását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.