EUR: 310,44 Ft
CHF: 259,19 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XIV.kerület

Ellepték a vizslák a Városligetet

Tíz évvel ezelőtt néhány fanatikus kutyás létrehozott egy kutyamentő csapatot. A Futrinka Egyesület mára már az ország legnagyobb ilyen szervezete, amely főleg magyarvizsla-fajtamentéssel foglalkozik. A szervezet a Városligetben tartotta tízéves szülinapi buliját, ahol rengeteg régi pártfogoltjuk is ott volt – természetesen már az új gazdijával.

10 éves a magyar vizslamentés szülinapi buli (Fotó: Máté Krisztián)

A gazdi-kutya szlalomversenyt szerkesztőnk, és mentett vizslája, Vadász nyerte (Fotó: Máté Krisztián)

Ennyi magyar vizslát ritkán látni egy helyen. A Városliget egyik szegletét azonban most ellepték ezek a gyönyörű kutyák. Ez nem is csoda, hiszen a tízéves szülinapi bulin volt testvértalálkozó, vizslafotózás, tombola, vizslafül-szépségverseny – melynek kommentátora Magos Judit, az egykori furtinkás vizsla, Demény a kötsög gazdája volt –no és kutya-gazdi szlalomverseny. Utóbbit egyébként a Lokál Extra szerkesztője és 11 éves mentett vizslája, Vadász nyerte.
–  Az egyesület három fajtamentő csoporttal – magyar vizsla, német dog, tacskó – rendelkezik, de természetesen más kutyáknak is megpróbálunk segíteni – mondta a rendezvényen Horváth Réka, a fajtamentő vezetője. – Tíz évvel ezelőtt alig néhányan kezdtük el ezt a munkát, ma már több mint száz önkéntes segítőnk van. Mindenkinek nagy köszönet jár, aki szabadidejét feláldozva foglalkozik a kutyusokkal. Nagy öröm, hogy elmondhatom: eljutottunk oda, hogy évente mintegy 450 kutyán tudunk segíteni.
A Lokál Extra megtudta, a Futrinka Egyesületnek nincs saját telephelye, a gondozásukban lévő kutyák egy része egy bérelt kennelsoron él, de vannak ideiglenes befogadók is.
– Persze szerető kézből sosem elég, így várjuk minden lelkes, szabadidővel rendelkező, állatszerető önkéntes jelentkezését befogadó gazdinak, vagy „csak” egy-egy hétvégi sétáltatós „műszakra”.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.