EUR: 307,97 Ft
CHF: 281,68 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XIV.kerület

Ellepték a vizslák a Városligetet

Tíz évvel ezelőtt néhány fanatikus kutyás létrehozott egy kutyamentő csapatot. A Futrinka Egyesület mára már az ország legnagyobb ilyen szervezete, amely főleg magyarvizsla-fajtamentéssel foglalkozik. A szervezet a Városligetben tartotta tízéves szülinapi buliját, ahol rengeteg régi pártfogoltjuk is ott volt – természetesen már az új gazdijával.

10 éves a magyar vizslamentés szülinapi buli (Fotó: Máté Krisztián)

A gazdi-kutya szlalomversenyt szerkesztőnk, és mentett vizslája, Vadász nyerte (Fotó: Máté Krisztián)

Ennyi magyar vizslát ritkán látni egy helyen. A Városliget egyik szegletét azonban most ellepték ezek a gyönyörű kutyák. Ez nem is csoda, hiszen a tízéves szülinapi bulin volt testvértalálkozó, vizslafotózás, tombola, vizslafül-szépségverseny – melynek kommentátora Magos Judit, az egykori furtinkás vizsla, Demény a kötsög gazdája volt –no és kutya-gazdi szlalomverseny. Utóbbit egyébként a Lokál Extra szerkesztője és 11 éves mentett vizslája, Vadász nyerte.
–  Az egyesület három fajtamentő csoporttal – magyar vizsla, német dog, tacskó – rendelkezik, de természetesen más kutyáknak is megpróbálunk segíteni – mondta a rendezvényen Horváth Réka, a fajtamentő vezetője. – Tíz évvel ezelőtt alig néhányan kezdtük el ezt a munkát, ma már több mint száz önkéntes segítőnk van. Mindenkinek nagy köszönet jár, aki szabadidejét feláldozva foglalkozik a kutyusokkal. Nagy öröm, hogy elmondhatom: eljutottunk oda, hogy évente mintegy 450 kutyán tudunk segíteni.
A Lokál Extra megtudta, a Futrinka Egyesületnek nincs saját telephelye, a gondozásukban lévő kutyák egy része egy bérelt kennelsoron él, de vannak ideiglenes befogadók is.
– Persze szerető kézből sosem elég, így várjuk minden lelkes, szabadidővel rendelkező, állatszerető önkéntes jelentkezését befogadó gazdinak, vagy „csak” egy-egy hétvégi sétáltatós „műszakra”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.