EUR: 318,33 Ft
CHF: 273,75 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb XX.kerület

Elődöntőig vitázta magát az erzsébeti lány

Cseh győzelem született a német nyelvű retorikavetélkedő, a Vitázik a világ ifjúsága X. nemzetközi döntőjében. A pécsi Nick Patrick (PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) és a budapesti Budai Dóra (Német Nemzetiségi Gimnázium) a nemzetközi elődöntőben képviselte Magyarországot.

A vitaversenyen mindig aktuális kérdést feszegetnek, amire a versenyzőknek német nyelven kell pró és kontra felkészülniük, majd az egyik oldalon kifejteniük a véleményüket. Az idei kérdés a következő volt: Ki kell-e zárni államilag szervezett doppingolás esetén az adott országot a nemzetközi versenyekből? Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna nemzeti győztesei Prágában találkoztak, ahol végül a cseh Khoi Nguyen érvelt a legjobban, a mieink az elődöntőig jutottak.


Debatte

Budai Dóra és Nick Patrick képviselte hazánkat Prágában

Tavaly Ryan Anna nyerte a vetélkedést, míg a szintén a Német Nemzetiségi Gimnáziumba járó Dörner Csenge harmadik lett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.