EUR: 312,94 Ft
CHF: 288,93 Ft
2016. december 07., szerda
Ambrus

Egyéb XX.kerület

Elődöntőig vitázta magát az erzsébeti lány

Cseh győzelem született a német nyelvű retorikavetélkedő, a Vitázik a világ ifjúsága X. nemzetközi döntőjében. A pécsi Nick Patrick (PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) és a budapesti Budai Dóra (Német Nemzetiségi Gimnázium) a nemzetközi elődöntőben képviselte Magyarországot.

A vitaversenyen mindig aktuális kérdést feszegetnek, amire a versenyzőknek német nyelven kell pró és kontra felkészülniük, majd az egyik oldalon kifejteniük a véleményüket. Az idei kérdés a következő volt: Ki kell-e zárni államilag szervezett doppingolás esetén az adott országot a nemzetközi versenyekből? Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna nemzeti győztesei Prágában találkoztak, ahol végül a cseh Khoi Nguyen érvelt a legjobban, a mieink az elődöntőig jutottak.

Debatte

Budai Dóra és Nick Patrick képviselte hazánkat Prágában

Tavaly Ryan Anna nyerte a vetélkedést, míg a szintén a Német Nemzetiségi Gimnáziumba járó Dörner Csenge harmadik lett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Idén is rekordszintet érhet el a magyar export!

    Idén is rekordszintet érhet el a magyar export!

    Az Eximbank idén első alkalommal rendezte meg a Magyar Export Napját, amelynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a sikeres hazai exportőr vállalatoknak, az exportálni szándékozó magyar cégeknek, a külgazdasági intézményrendszer szereplőinek és a nemzetközi szakmai partnereknek, hogy erősítsék együttműködésüket.

  • Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

    Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

    Nicolas Prue, mint alkalmi Mikulás, különböző karácsonyközeli rendezvények ünnepelt sztárja volt. Ilyenkor színes papírba csomagolt játékokat és édességet osztott a kicsiknek, és mindig dicsérő szavakat is társított az ajándékokhoz.