2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb XX.kerület

Elődöntőig vitázta magát az erzsébeti lány

Cseh győzelem született a német nyelvű retorikavetélkedő, a Vitázik a világ ifjúsága X. nemzetközi döntőjében. A pécsi Nick Patrick (PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) és a budapesti Budai Dóra (Német Nemzetiségi Gimnázium) a nemzetközi elődöntőben képviselte Magyarországot.

A vitaversenyen mindig aktuális kérdést feszegetnek, amire a versenyzőknek német nyelven kell pró és kontra felkészülniük, majd az egyik oldalon kifejteniük a véleményüket. Az idei kérdés a következő volt: Ki kell-e zárni államilag szervezett doppingolás esetén az adott országot a nemzetközi versenyekből? Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna nemzeti győztesei Prágában találkoztak, ahol végül a cseh Khoi Nguyen érvelt a legjobban, a mieink az elődöntőig jutottak.


Debatte

Budai Dóra és Nick Patrick képviselte hazánkat Prágában

Tavaly Ryan Anna nyerte a vetélkedést, míg a szintén a Német Nemzetiségi Gimnáziumba járó Dörner Csenge harmadik lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.