EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb XX.kerület

Elődöntőig vitázta magát az erzsébeti lány

Cseh győzelem született a német nyelvű retorikavetélkedő, a Vitázik a világ ifjúsága X. nemzetközi döntőjében. A pécsi Nick Patrick (PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) és a budapesti Budai Dóra (Német Nemzetiségi Gimnázium) a nemzetközi elődöntőben képviselte Magyarországot.

A vitaversenyen mindig aktuális kérdést feszegetnek, amire a versenyzőknek német nyelven kell pró és kontra felkészülniük, majd az egyik oldalon kifejteniük a véleményüket. Az idei kérdés a következő volt: Ki kell-e zárni államilag szervezett doppingolás esetén az adott országot a nemzetközi versenyekből? Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna nemzeti győztesei Prágában találkoztak, ahol végül a cseh Khoi Nguyen érvelt a legjobban, a mieink az elődöntőig jutottak.

Debatte

Budai Dóra és Nick Patrick képviselte hazánkat Prágában

Tavaly Ryan Anna nyerte a vetélkedést, míg a szintén a Német Nemzetiségi Gimnáziumba járó Dörner Csenge harmadik lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.