EUR: 310,28 Ft
CHF: 258,66 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Elvágta a börtönőr torkát az iszlamista Franciaországban

Megtámadott két börtönőrt egy iszlamista elítélt egy észak-franciaországi fegyintézetben – jelentette kedden honlapján a Le Figaro című francia napilap.

Az Osny településen lévő börtön egyik szélsőségeseket fogadó részlegében az egyik őrizetes egy 25 centiméteres, “nagyon éles és hegyes” pengével vasárnap támadt az egyik börtönőrre, akit a nyakán sebesített meg, majd egy másik börtönőrt is megszúrt, aki kollégája segítségére sietett. A támadás idején öt másik fogva tartott is jelen volt, ők azonban nem vettek részt az erőszakcselekményben. A börtönőröknek sikerült megmenekülniük, a támadót pedig végül gumilövedékkel ártalmatlanították. Mindkét sérült még vasárnap elhagyhatta a kórházat.


A talált nyomok alapján a többi rab is tudott arról, hogy mire készült Bilal T. Az egyiküknél arra utaló bizonyítékokat találtak, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által végrehajtott “kivégzésekhez” hasonló gyilkosságot akartak elkövetni.

A Bilal T. néven azonosított elítéltet hónapokkal ezelőtt Törökországban vették őrizetbe, miközben Szíriába tartott. Szándékos emberölés a vád ellene, idén pedig azért már elítélték, mert több bűntársával együtt bűnszervezetben vett részt, amely terrorszervezettel is kapcsolatban állt. Egyelőre nem világos, hogyan lehetett 25 centiméteres kés a börtönben egy elítélt terroristánál.

Jean-Francois Forget, a börtönőrök első számú szakszervezetének főtitkára az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a franciaországi büntetés-végrehajtás valóságos lőporos hordó, amely 300 embert tart fogva terrorizmus miatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.