EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,64 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Belföld

Értékeket ad az új M5

Szeptember közepén indul a Magyar Televízió új, M5 elnevezésű kulturális csatornája.

– Az M5 visszahozza azokat a magyar értékeket, amelyekre büszkének kell lennünk, és muszáj, hogy ezekhez hozzáférjenek az emberek. Ezért egyfajta missziónak érzem az új csatorna indulását – mondta Dér Ágnes csatornaigazgató a Magyar Időknek. A kulturális témákkal foglalkozó M5 hiánypótlóként is funkcionál majd új műsorstruktúrájával. – A közvélemény-kutatások jobbára azt mondják, hogy a nézőknek nincs igényük nívósabb tartalomra, tökéletesen elvannak azzal, amit kapnak. Én úgy látom, ez inkább azért lehet, mert nincs meg a választás lehetősége – tette hozzá Dér Ágnes. A kora délután az ismeretterjesztő, a természet- és a dokumentumfilmeké. Késő délután az oktatási sávban hat nyelvvel ismerkedhetnek meg a nézők. Az angol mellett az olasz, a német, a francia, a spanyol és az orosz is megjelenik.

_ZIH0043

Kapcsolódó Cikkek

 • Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Megszállták a muszlim férfiak Párizs egyik belvárosi részét. A migránsok nemcsak beszólnak, hanem erőszakoskodnak is a nőkkel, akik már úgy járnak haza a munkából, hogy egy metrómegállóval hamarabb leszállnak és taxiba ülnek.

 • Óriási támogatást kapnak a családok

  Óriási támogatást kapnak a családok

  A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek középpontjába a kétgyermekes családokat állítják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, gyermekvállalást ösztönző akciótervet.

 • Botka le akarja bontani a kerítést

  Botka le akarja bontani a kerítést

  Hatalomra kerülése után lebontaná a szerb–magyar határon létesített technikai határzárat Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, aki erről a Reuters hírügynökségnek adott interjúban beszélt.