EUR: 308,60 Ft
CHF: 287,44 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Belföld

Értékeket ad az új M5

Szeptember közepén indul a Magyar Televízió új, M5 elnevezésű kulturális csatornája.

– Az M5 visszahozza azokat a magyar értékeket, amelyekre büszkének kell lennünk, és muszáj, hogy ezekhez hozzáférjenek az emberek. Ezért egyfajta missziónak érzem az új csatorna indulását – mondta Dér Ágnes csatornaigazgató a Magyar Időknek. A kulturális témákkal foglalkozó M5 hiánypótlóként is funkcionál majd új műsorstruktúrájával. – A közvélemény-kutatások jobbára azt mondják, hogy a nézőknek nincs igényük nívósabb tartalomra, tökéletesen elvannak azzal, amit kapnak. Én úgy látom, ez inkább azért lehet, mert nincs meg a választás lehetősége – tette hozzá Dér Ágnes. A kora délután az ismeretterjesztő, a természet- és a dokumentumfilmeké. Késő délután az oktatási sávban hat nyelvvel ismerkedhetnek meg a nézők. Az angol mellett az olasz, a német, a francia, a spanyol és az orosz is megjelenik.

_ZIH0043

Kapcsolódó Cikkek

  • Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

    Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

    Tényleg csokoládéból van a kastély? Tényleg minden csokoládéból készült? Ilyen kérdésekkel és várakozással vannak tele Willy Wonka (a Charlie és a csokigyár című film főhőse) rajongói, akik örömmel törnének egy darabot a „csokoládépalota” kerítéséből.

  • Felmostuk a padlót a Jobbikkal

    Felmostuk a padlót a Jobbikkal

    Hiába próbálkozott, a bíróság ajtót mutatott a cukipártnak: igenis le lehet írni, hogy törésvonalak vannak a Jobbik vezetésében, és azt, hogy Vona Gábor alatt pedig inoghat az elnöki szék.