EUR: 312,64 Ft
CHF: 261,92 Ft
2018. április 24., kedd
György

Belföld

Értékeket ad az új M5

Szeptember közepén indul a Magyar Televízió új, M5 elnevezésű kulturális csatornája.

– Az M5 visszahozza azokat a magyar értékeket, amelyekre büszkének kell lennünk, és muszáj, hogy ezekhez hozzáférjenek az emberek. Ezért egyfajta missziónak érzem az új csatorna indulását – mondta Dér Ágnes csatornaigazgató a Magyar Időknek. A kulturális témákkal foglalkozó M5 hiánypótlóként is funkcionál majd új műsorstruktúrájával. – A közvélemény-kutatások jobbára azt mondják, hogy a nézőknek nincs igényük nívósabb tartalomra, tökéletesen elvannak azzal, amit kapnak. Én úgy látom, ez inkább azért lehet, mert nincs meg a választás lehetősége – tette hozzá Dér Ágnes. A kora délután az ismeretterjesztő, a természet- és a dokumentumfilmeké. Késő délután az oktatási sávban hat nyelvvel ismerkedhetnek meg a nézők. Az angol mellett az olasz, a német, a francia, a spanyol és az orosz is megjelenik.


_ZIH0043

Kapcsolódó Cikkek

  • Elfogtak egy utast, aki bántalmazta a jegyellenőrt

    Elfogtak egy utast, aki bántalmazta a jegyellenőrt

    Elfogott a rendőrség egy utast, aki április 15-én hajnalban a Lajosmizsére tartó vonaton brutálisan bántalmazott egy jegykezelőt, aki súlyos sérülésekkel került kórházba – tájékoztatta a MÁV kedden az MTI-t.

  • NAV: A mezőgazdasági őstermelőknek ki kell egészíteniük adóbevallás-tervezetüket

    NAV: A mezőgazdasági őstermelőknek ki kell egészíteniük adóbevallás-tervezetüket

    A NAV első alkalommal adóbevallási tervezetet készített a mezőgazdasági őstermelőknek is, ha a bevallások és adatszolgáltatások szerint 2017-ben bevételt, jövedelmet szereztek. A mezőgazdasági őstermelőknek (családi gazdálkodók, családi gazdaság tagjai) azonban ki kell egészíteniük az adóbevallási tervezetet az önálló tevékenységből, illetve az őstermelői tevékenységből keletkezett jövedelemmel és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek kedden eljutatott közleményében.