EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,40 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Belföld

Európában elsőként a GRÁNIT Bank vezet be újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárcát

A GRÁNIT Bank ügyfelei részére 2016. szeptember 15-től elindítja a GRÁNIT Pay szolgáltatást, amely egy újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárca. A GRÁNIT Pay alkalmazással a hagyományos bankkártya pillanatok alatt a mobiltelefonra telepíthető, és ezt követően érintőkártya képes elfogadóhelyeken bárhol a világon lehet bankkártya nélkül, a mobiltelefonnal  fizetni. A GRÁNIT Bank alkalmazásán kívül ehhez egy NFC képes Androidos mobiltelefonra van pusztán szükség.

GRÁNIT Pay – újgenerációs mobilfizetés 2016. szeptember 15-től

A technológiai megoldásnál a GRÁNIT Bank arra törekedett, hogy a szolgáltatás használata a  lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Csak néhány gombnyomás a mobilkészüléken futó GRÁNIT eBank alkalmazásban, és már indulhat is a fizetés. Nincs szükség speciális SIM kártyára, nem kell külön speciális bankkártyát igényelni, nem kell lefényképezni a bankkártyát vagy adatokat beírni a telefonba, és akár érintős funkcióval nem rendelkező bankkártya is digitalizálható a GRÁNIT Bank megújult mobil applikációjának  segítségével.

Több hónapos zártkörű teszteket követően a GRÁNIT Bank 2016. szeptember 15-től teszi elérhetővé minden ügyfele számára a GRÁNIT Pay-t, amelyről további információt a Bank ügyfélszolgálatán, a GRÁNIT VideóBankon keresztül vagy a bank holnapján kaphatnak az érdeklődők 2016. szeptember 15-től.

A GRÁNIT Pay a GRÁNIT Bank és a Mastercard közös fejlesztése

A GRÁNIT Bank a kezdetektől fogva tudatosan törekszik arra, hogy folyamatosan, digitális kényelmi szolgáltatásokat fejlesszen. Hiszünk abban,  hogy a pénzforgalmi  szolgáltatások jelentős részét lehet digitalizálni és egyszerűvé, kényelmessé lehet tenni használatukat az ügyfelek részére.

A GRÁNIT Pay  a Mastercard hazai és nemzetközi szakértőinek és a GRÁNIT Bank  fejlesztési csapatának  több hónapon át tartó  kemény munkájának  az eredménye. A 2016. szeptember 15-i éles üzemi indulást megelőzően több hétig tartott és zárult le eredményesen a tesztelés, amelynek során, sok száz sikeres vásárlás történt.

Gránit bank logo

Technológiai újdonság

A GRÁNIT Bank újgenerációs mobilfizetési megoldása már a Mastercard újgenerációs technológiáira (MDES – Mastercard Digital Enablement Services és MCBP – Mastercard Cloud Based Payments) épít és a mobiltelefon NFC funkcióját használja.

Magyarországon a GRÁNIT Bank az első, aki a Mastercard MDES technológiát használó mobiltárcát fejlesztett ki. Ez egyben európai elsőség is, hiszen saját banki mobilalkalmazásban  Európában először jelenik meg ez a technológia. Az MDES technológiát használja az USA-ban az Apple fizetési megoldása, az ApplePay és az Androidos telefonokon elérhető Android Pay is, de azok nem banki alkalmazások.

Az újgenerációs mobilfizetés technológiai újdonságának lényege, hogy a kártyás fizetés adattárolása nem a mobil telefon SIM  kártyáján  történik, így a mobilra letölthető digitális bankkártya használata is független a telekommunikációs cégektől.

A technológiai újdonságnak köszönhető az ügyfél számára érzékelhető gyorsasági és kényelmi előny más mobiltárca megoldásokhoz képest. A GRÁNIT Pay igényléséhez nem kell személyes megjelenés, nem kell SIM kártyát cserélni, nem kell ezt a szolgáltatást külön igényelni a banktól, pusztán egy NFC képes Androidos telefonra és GRÁNIT Bankos kártyára van szükség. Ebben az esetben az ügyfél pár pillanat alatt letöltheti a GRÁNIT eBank mobil alkalmazását és máris használhatja a digitalizált kártyát a fizetésre.

A digitális üzleti modell jól teljesít ebben az évben is

A GRÁNIT Bank 185 Mrd Ft-os mérlegfőösszeggel és 125 M Ft adózás előtti eredménnyel zárta 2016 első nyolc hónapját. A mérlegfőösszeg tekintetében 49%-os a növekedés, az eredmény pedig  több mint kétszerese az előző év azonos időszakának és meghaladja a tervezettet is.

A nyereség növekedése egyértelműen az üzleti aktivitás dinamikus és kiegyensúlyozott bővüléséből ered. Az eszközportfólió az év első nyolc hónapjában meghaladta a 70 Mrd Ft-ot, amely 55%-kal magasabb az egy évvel korábbihoz képest.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Megszállták a muszlim férfiak Párizs egyik belvárosi részét. A migránsok nemcsak beszólnak, hanem erőszakoskodnak is a nőkkel, akik már úgy járnak haza a munkából, hogy egy metrómegállóval hamarabb leszállnak és taxiba ülnek.

 • Óriási támogatást kapnak a családok

  Óriási támogatást kapnak a családok

  A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek középpontjába a kétgyermekes családokat állítják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, gyermekvállalást ösztönző akciótervet.

 • Botka le akarja bontani a kerítést

  Botka le akarja bontani a kerítést

  Hatalomra kerülése után lebontaná a szerb–magyar határon létesített technikai határzárat Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, aki erről a Reuters hírügynökségnek adott interjúban beszélt.