EUR: 324,49 Ft
CHF: 281,48 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Belföld

Európában elsőként a GRÁNIT Bank vezet be újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárcát

A GRÁNIT Bank ügyfelei részére 2016. szeptember 15-től elindítja a GRÁNIT Pay szolgáltatást, amely egy újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárca. A GRÁNIT Pay alkalmazással a hagyományos bankkártya pillanatok alatt a mobiltelefonra telepíthető, és ezt követően érintőkártya képes elfogadóhelyeken bárhol a világon lehet bankkártya nélkül, a mobiltelefonnal  fizetni. A GRÁNIT Bank alkalmazásán kívül ehhez egy NFC képes Androidos mobiltelefonra van pusztán szükség.

GRÁNIT Pay – újgenerációs mobilfizetés 2016. szeptember 15-től


A technológiai megoldásnál a GRÁNIT Bank arra törekedett, hogy a szolgáltatás használata a  lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Csak néhány gombnyomás a mobilkészüléken futó GRÁNIT eBank alkalmazásban, és már indulhat is a fizetés. Nincs szükség speciális SIM kártyára, nem kell külön speciális bankkártyát igényelni, nem kell lefényképezni a bankkártyát vagy adatokat beírni a telefonba, és akár érintős funkcióval nem rendelkező bankkártya is digitalizálható a GRÁNIT Bank megújult mobil applikációjának  segítségével.

Több hónapos zártkörű teszteket követően a GRÁNIT Bank 2016. szeptember 15-től teszi elérhetővé minden ügyfele számára a GRÁNIT Pay-t, amelyről további információt a Bank ügyfélszolgálatán, a GRÁNIT VideóBankon keresztül vagy a bank holnapján kaphatnak az érdeklődők 2016. szeptember 15-től.


A GRÁNIT Pay a GRÁNIT Bank és a Mastercard közös fejlesztése

A GRÁNIT Bank a kezdetektől fogva tudatosan törekszik arra, hogy folyamatosan, digitális kényelmi szolgáltatásokat fejlesszen. Hiszünk abban,  hogy a pénzforgalmi  szolgáltatások jelentős részét lehet digitalizálni és egyszerűvé, kényelmessé lehet tenni használatukat az ügyfelek részére.

A GRÁNIT Pay  a Mastercard hazai és nemzetközi szakértőinek és a GRÁNIT Bank  fejlesztési csapatának  több hónapon át tartó  kemény munkájának  az eredménye. A 2016. szeptember 15-i éles üzemi indulást megelőzően több hétig tartott és zárult le eredményesen a tesztelés, amelynek során, sok száz sikeres vásárlás történt.

Gránit bank logo

Technológiai újdonság

A GRÁNIT Bank újgenerációs mobilfizetési megoldása már a Mastercard újgenerációs technológiáira (MDES – Mastercard Digital Enablement Services és MCBP – Mastercard Cloud Based Payments) épít és a mobiltelefon NFC funkcióját használja.

Magyarországon a GRÁNIT Bank az első, aki a Mastercard MDES technológiát használó mobiltárcát fejlesztett ki. Ez egyben európai elsőség is, hiszen saját banki mobilalkalmazásban  Európában először jelenik meg ez a technológia. Az MDES technológiát használja az USA-ban az Apple fizetési megoldása, az ApplePay és az Androidos telefonokon elérhető Android Pay is, de azok nem banki alkalmazások.

Az újgenerációs mobilfizetés technológiai újdonságának lényege, hogy a kártyás fizetés adattárolása nem a mobil telefon SIM  kártyáján  történik, így a mobilra letölthető digitális bankkártya használata is független a telekommunikációs cégektől.

A technológiai újdonságnak köszönhető az ügyfél számára érzékelhető gyorsasági és kényelmi előny más mobiltárca megoldásokhoz képest. A GRÁNIT Pay igényléséhez nem kell személyes megjelenés, nem kell SIM kártyát cserélni, nem kell ezt a szolgáltatást külön igényelni a banktól, pusztán egy NFC képes Androidos telefonra és GRÁNIT Bankos kártyára van szükség. Ebben az esetben az ügyfél pár pillanat alatt letöltheti a GRÁNIT eBank mobil alkalmazását és máris használhatja a digitalizált kártyát a fizetésre.

A digitális üzleti modell jól teljesít ebben az évben is

A GRÁNIT Bank 185 Mrd Ft-os mérlegfőösszeggel és 125 M Ft adózás előtti eredménnyel zárta 2016 első nyolc hónapját. A mérlegfőösszeg tekintetében 49%-os a növekedés, az eredmény pedig  több mint kétszerese az előző év azonos időszakának és meghaladja a tervezettet is.

A nyereség növekedése egyértelműen az üzleti aktivitás dinamikus és kiegyensúlyozott bővüléséből ered. Az eszközportfólió az év első nyolc hónapjában meghaladta a 70 Mrd Ft-ot, amely 55%-kal magasabb az egy évvel korábbihoz képest.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hamvaiból születhet újjá a szélsőjobb

  Hamvaiból születhet újjá a szélsőjobb

  Újjáéleszti a Vona Gábor vezette Jobbik által negligált nemzeti radikalizmust a Toroczkai László alapította Mi Hazánk Mozgalom, amelynek hétvégi zászlóbontó nagygyűlésén nem csak arról döntöttek árpádsávos, gárdamellényes díszletek között, hogy pártként folytatják, hanem arról is, hogy Dúró Dóra az országgyűlésben őket képviseli, mert a Jobbikból kiebrudalt képviselőnő megtartja mandátumát.

 • Püspök búcsúztatta a dombóvári áldozatokat

  Püspök búcsúztatta a dombóvári áldozatokat

  Szombat délelőtt a kisvaszari temetőben a pécsi püspök celebrálásával helyezték örök nyugalomra azt a családot, amelynek autójára Dombóváron két hete rádőlt egy negyvenméteres fa a tomboló viharban.

 • Orbán vitára számít Brüsszelben

  Orbán vitára számít Brüsszelben

  Minden eszköz, amely az ország megvédéséhez szükséges migrációügyben, a kormány és a parlament rendelkezésére áll – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.