EUR: 309,31 Ft
CHF: 288,58 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Belföld

Európában elsőként a GRÁNIT Bank vezet be újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárcát

A GRÁNIT Bank ügyfelei részére 2016. szeptember 15-től elindítja a GRÁNIT Pay szolgáltatást, amely egy újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárca. A GRÁNIT Pay alkalmazással a hagyományos bankkártya pillanatok alatt a mobiltelefonra telepíthető, és ezt követően érintőkártya képes elfogadóhelyeken bárhol a világon lehet bankkártya nélkül, a mobiltelefonnal  fizetni. A GRÁNIT Bank alkalmazásán kívül ehhez egy NFC képes Androidos mobiltelefonra van pusztán szükség.

GRÁNIT Pay – újgenerációs mobilfizetés 2016. szeptember 15-től

A technológiai megoldásnál a GRÁNIT Bank arra törekedett, hogy a szolgáltatás használata a  lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Csak néhány gombnyomás a mobilkészüléken futó GRÁNIT eBank alkalmazásban, és már indulhat is a fizetés. Nincs szükség speciális SIM kártyára, nem kell külön speciális bankkártyát igényelni, nem kell lefényképezni a bankkártyát vagy adatokat beírni a telefonba, és akár érintős funkcióval nem rendelkező bankkártya is digitalizálható a GRÁNIT Bank megújult mobil applikációjának  segítségével.

Több hónapos zártkörű teszteket követően a GRÁNIT Bank 2016. szeptember 15-től teszi elérhetővé minden ügyfele számára a GRÁNIT Pay-t, amelyről további információt a Bank ügyfélszolgálatán, a GRÁNIT VideóBankon keresztül vagy a bank holnapján kaphatnak az érdeklődők 2016. szeptember 15-től.

A GRÁNIT Pay a GRÁNIT Bank és a Mastercard közös fejlesztése

A GRÁNIT Bank a kezdetektől fogva tudatosan törekszik arra, hogy folyamatosan, digitális kényelmi szolgáltatásokat fejlesszen. Hiszünk abban,  hogy a pénzforgalmi  szolgáltatások jelentős részét lehet digitalizálni és egyszerűvé, kényelmessé lehet tenni használatukat az ügyfelek részére.

A GRÁNIT Pay  a Mastercard hazai és nemzetközi szakértőinek és a GRÁNIT Bank  fejlesztési csapatának  több hónapon át tartó  kemény munkájának  az eredménye. A 2016. szeptember 15-i éles üzemi indulást megelőzően több hétig tartott és zárult le eredményesen a tesztelés, amelynek során, sok száz sikeres vásárlás történt.

Gránit bank logo

Technológiai újdonság

A GRÁNIT Bank újgenerációs mobilfizetési megoldása már a Mastercard újgenerációs technológiáira (MDES – Mastercard Digital Enablement Services és MCBP – Mastercard Cloud Based Payments) épít és a mobiltelefon NFC funkcióját használja.

Magyarországon a GRÁNIT Bank az első, aki a Mastercard MDES technológiát használó mobiltárcát fejlesztett ki. Ez egyben európai elsőség is, hiszen saját banki mobilalkalmazásban  Európában először jelenik meg ez a technológia. Az MDES technológiát használja az USA-ban az Apple fizetési megoldása, az ApplePay és az Androidos telefonokon elérhető Android Pay is, de azok nem banki alkalmazások.

Az újgenerációs mobilfizetés technológiai újdonságának lényege, hogy a kártyás fizetés adattárolása nem a mobil telefon SIM  kártyáján  történik, így a mobilra letölthető digitális bankkártya használata is független a telekommunikációs cégektől.

A technológiai újdonságnak köszönhető az ügyfél számára érzékelhető gyorsasági és kényelmi előny más mobiltárca megoldásokhoz képest. A GRÁNIT Pay igényléséhez nem kell személyes megjelenés, nem kell SIM kártyát cserélni, nem kell ezt a szolgáltatást külön igényelni a banktól, pusztán egy NFC képes Androidos telefonra és GRÁNIT Bankos kártyára van szükség. Ebben az esetben az ügyfél pár pillanat alatt letöltheti a GRÁNIT eBank mobil alkalmazását és máris használhatja a digitalizált kártyát a fizetésre.

A digitális üzleti modell jól teljesít ebben az évben is

A GRÁNIT Bank 185 Mrd Ft-os mérlegfőösszeggel és 125 M Ft adózás előtti eredménnyel zárta 2016 első nyolc hónapját. A mérlegfőösszeg tekintetében 49%-os a növekedés, az eredmény pedig  több mint kétszerese az előző év azonos időszakának és meghaladja a tervezettet is.

A nyereség növekedése egyértelműen az üzleti aktivitás dinamikus és kiegyensúlyozott bővüléséből ered. Az eszközportfólió az év első nyolc hónapjában meghaladta a 70 Mrd Ft-ot, amely 55%-kal magasabb az egy évvel korábbihoz képest.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  Új műszerrel gazdagodott a Szent Borbála Kórház. A magyar férfikézilabda-válogatott egy 1,7 millió forint értékű légzéskönnyítőt adományozott a gyermekek intenzív részlegének, ami azért fontos, mert ezzel bizonyos esetekben kiváltható a gépi lélegeztetés.

 • Öt új áruházat nyit a Spar

  Öt új áruházat nyit a Spar

  Idén 23 milliárd forintot fordít magyarországi üzlethálózatának fejlesztésére a tavaly 25 éves évfordulóját ünneplő Spar Magyarország.

 • Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Modern, alacsony padlós autóbuszok járják hamarosan Tatabánya útjait – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón. A Modern Városok Program keretében a kormány a tömegközlekedés fejlesztése mellett a könyvtár felújítását és az ipari park bővítését is támogatja – utóbbira több mint 2 milliárd forint jut.

 • Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Alaposan beégett Juhász Péter. Az alig mérhető támogatottsággal rendelkező Együtt elnöke az Indexnek arról beszélt, hogy pártja szívesen összefogna az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) is, ám sorra kosarazták ki őt a pártocskák.