2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Sport

Ez nagyon gáz volt

Ötlettelen, gyenge játékkal kezdte a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott, amely csak egy kínkeserves 0-0-át tudott elérni idegenben Feröer ellen.

Joggal reménykedhettünk benne, hogy a sikeres Eb-szereplés után tartósan kimászik a gödörből a magyar labdarúgás, azonban a Feröer elleni produkció az elmúlt évtizedek kilátástalan játékát juttatja eszünkbe. A hazai gárda tipikus „kiscsapat” taktikával állt fel, ami a szervezett védekezésben és kontrajátékban merül ki. Ezzel a védelemmel nem tudtak mit kezdeni Dzsudzsák Balézsék, és voltak olyan pillanatok, amikor a feröeriek szorítottak be minket a saját kapunk elé. Kötelező lett volna a győzelem, de ilyen elképzelés nélküli játékkal nagyon nehéz lesz kijutni az oroszországi vb-re. Bernd Storck szövetségi kapitány elismerte: hiányzott a ritmus.


– Megpróbáltunk támadni, de nem játszottunk jól, nem tudtuk keresztülvinni az akaratunkat a pályán – értékelt a meccs után. – Pár játékosnál még nincs meg az a ritmus, amire most szükség lett volna, érezhető, hogy a szezon elején tartanak, és hiányoznak a meccsek a lábakból.

A középpályán sokat mozgó és jól helyezkedő Nagy Ádám csalódásnak nevezte a végeredményt.


– Csalódottak vagyunk, de nem kell nagyon magunk alatt lennünk, mert szerintem itt nagyon sok csapat megküzd majd az egy pontért – nyilatkozta az M4 Sportnak. – Azt a játékot kaptuk, amire számítottunk, volt egy-két labdavesztésünk, amelyekből le tudtak minket kontrázni, a kulcspillanatokban pedig nem hoztuk meg a megfelelő döntést.

Király Gábor helyét átvevő Gulácsi Péter szerint irányítottuk a meccset, de a körülmények megnehezítették a játékosok dolgát.

– Domináltunk, megpróbáltunk futballozni, felvállalni a játékot, de ez ilyen körülmények között nem ment könnyen – mondta a kapus. – A körülmények nem voltak optimálisak, mert hatalmas szél fújt a stadionban, és ez mindig a futball legnagyobb ellensége. Ugyanakkor a feröerieknek is meg kellett megküzdeniük ezzel, tehát erre nem foghatjuk.

A B csoportban a következő meccset október 7-én játsszuk hazai pályán a svájci válogatott ellen, de ha pontot, sőt inkább pontokat akarunk szerezni, akkor a mostaninál többre lesz szükség.

Tórshavn, 2016. szeptember 6. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által közreadott képen Németh Krisztián (b) és a feröeri Bárdur Hansen a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság B selejtezőcsoportjában játszott Feröer-szigetek - Magyarország mérkőzésen a tórshavni Nemzeti Stadionban 2016. szeptember 6-án. MTI Fotó: MLSZ/Baricsa Gábor

Tórshavn, 2016. szeptember 6.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által közreadott képen Németh Krisztián (b) és a feröeri Bárdur Hansen a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság B selejtezőcsoportjában játszott Feröer-szigetek – Magyarország mérkőzésen a tórshavni Nemzeti Stadionban 2016. szeptember 6-án.
MTI Fotó: MLSZ/Baricsa Gábor

 

Keretes:

A keddi selejtezők további eredményei

A csoport:

Svédország–Hollandia 1-1

Fehéroroszország–Franciaország 0-0

Bulgária–Luxemburg 4-3

B csoport

Andorra–Lettország 0-1

Svájc–Portugália 2-0

H csoport

Bosznia-Hercegovina–Észtország 5-0

Ciprus–Belgium 0-3

Gibraltár–Görögország 1-4

Kapcsolódó Cikkek