EUR: 303,45 Ft
CHF: 268,96 Ft
2017. augusztus 18., péntek
Ilona

Belföld

Ezt kell tudnod a népszavazásról!

Vasárnap szavaz Magyarország a kötelező betelepítésről. Összeállításunkban segítünk, hogy miket kell tudni a voksolásról.

A kormány kezdeményezésére kiírt népszavazást, Áder János, köztársasági miniszter írta ki október 2-ra.

A választópolgárok az alábbi kérdésről dönthetnek: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

A szavazókörzetekben reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni.

Ide kattintva egyszerűen megkeresheti az ön szavazókörét!

A szavazóhelyiségben a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát (érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel vagy vezetői engedéllyel), valamint a lakcímét.

A választópolgár a fentiek után megkapja a lebélyegzett szavazólapot, az átvételt aláírással igazolja.

Szavazni az „Igen” vagy a „Nem” melletti körbe írt, két egymás metsző vonallal (pl. X vagy +) lehet.

A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem. A külképviseleti szavazáshoz elegendő a magyar útlevél vagy magyar személyazonosító igazolvány vagy magyar jogosítvány bemutatása, lakcímkártyára nincs szükség.

Kapcsolódó Cikkek

 • „Ők nem tudnak szólni, ha fáj”

  „Ők nem tudnak szólni, ha fáj”

  Lassan már nem telik el nap, hogy ne jöjjön szembe velünk hírportálokon vagy közösségi oldalakon egy-egy olyan hír, amely az állatkínzással foglalkozna.

 • Alakul az MSZP–Jobbik összefogás?

  Alakul az MSZP–Jobbik összefogás?

  Közös sajtótájékoztatót tartott az önkormányzati rendszerről Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Lengyel Róberttel, Siófok polgármesterével, aki a Jobbik támogatásával lett polgármester.

 • A MÁV 11 nagykapacitású motorvonatot vesz

  A MÁV 11 nagykapacitású motorvonatot vesz

  A MÁV 11 nagykapacitású motorvonat vásárlásáról írt alá szerződést a Stadlerrel a két cég közötti nyolcéves, 40 darab motorvonatra szóló keretmegállapodás alapján – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

 • Fidesz: A párt minden választási kampánya törvényes volt

  Fidesz: A párt minden választási kampánya törvényes volt

  A Fidesz minden egyes választási kampányában a törvényeknek megfelelően járt el, a nagyobbik kormánypárt 2010-es kampányát vizsgáló bizottság felállításának ötlete kétségbeesett próbálkozás az MSZP és a Jobbik részéről – közölte a Fidesz parlamenti frakciója csütörtökön az MTI-vel.