EUR: 307,89 Ft
CHF: 288,52 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Belföld

Ezt kell tudnod a népszavazásról!

Vasárnap szavaz Magyarország a kötelező betelepítésről. Összeállításunkban segítünk, hogy miket kell tudni a voksolásról.

A kormány kezdeményezésére kiírt népszavazást, Áder János, köztársasági miniszter írta ki október 2-ra.

A választópolgárok az alábbi kérdésről dönthetnek: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

A szavazókörzetekben reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni.

Ide kattintva egyszerűen megkeresheti az ön szavazókörét!

A szavazóhelyiségben a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát (érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel vagy vezetői engedéllyel), valamint a lakcímét.

A választópolgár a fentiek után megkapja a lebélyegzett szavazólapot, az átvételt aláírással igazolja.

Szavazni az „Igen” vagy a „Nem” melletti körbe írt, két egymás metsző vonallal (pl. X vagy +) lehet.

A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem. A külképviseleti szavazáshoz elegendő a magyar útlevél vagy magyar személyazonosító igazolvány vagy magyar jogosítvány bemutatása, lakcímkártyára nincs szükség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Installáció az emléknapra

  Installáció az emléknapra

  A kommunista diktatúrák áldozatai emléknapjának megtartására február 25-én kerül sor országszerte. Emlékezünk arra a mintegy 700-800 ezer emberre, akiket a második világháború végén vagy után deportáltak az országból, és akik közül 300 ezren sosem tértek vissza.

 • Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Melegbotrányt kiáltott a sportegyesület

  Eljárást indít az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a MOM Uszoda és Sportközpont ellen, amiért egy melegbarát sportegyesület szerint diszkriminálta őket az intézmény.

 • Kiáll az érpataki modell mellett a Jobbik

  Kiáll az érpataki modell mellett a Jobbik

  Országosan bevezetné a Jobbik azt az ingatlankezelési rendszert, amelyet Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester honosított meg saját településén, és amellyel kapcsolatban most széles körű nyomozást folytat a rendőrség.