EUR: 308,38 Ft
CHF: 287,93 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Belföld

Ezt kell tudnod a népszavazásról!

Vasárnap szavaz Magyarország a kötelező betelepítésről. Összeállításunkban segítünk, hogy miket kell tudni a voksolásról.

A kormány kezdeményezésére kiírt népszavazást, Áder János, köztársasági miniszter írta ki október 2-ra.

A választópolgárok az alábbi kérdésről dönthetnek: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

A szavazókörzetekben reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni.

Ide kattintva egyszerűen megkeresheti az ön szavazókörét!

A szavazóhelyiségben a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát (érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel vagy vezetői engedéllyel), valamint a lakcímét.

A választópolgár a fentiek után megkapja a lebélyegzett szavazólapot, az átvételt aláírással igazolja.

Szavazni az „Igen” vagy a „Nem” melletti körbe írt, két egymás metsző vonallal (pl. X vagy +) lehet.

A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem. A külképviseleti szavazáshoz elegendő a magyar útlevél vagy magyar személyazonosító igazolvány vagy magyar jogosítvány bemutatása, lakcímkártyára nincs szükség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pontok az emlékekben

    Pontok az emlékekben

    Joggal mondta Tegzes Lászlóné a hódmezővásárhelyi Emlékpontban a kiállítás megnyitóján, hogy „Bibó István munkásságát mind a jobb-, mind a baloldali politikai gondolkodók elismerik”.

  • Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

    Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

    Többrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a 2003-ban kipattant brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Elek Balázs vezette tanácsa.