EUR: 307,30 Ft
CHF: 282,02 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

Felháborító! Ellopták a szent adományt, a tetteseket keresik

Ismeretlenek 13 ezer eurónyi (négymillió forintnyi) adományt loptak el a nápolyi dómból, a pénzt Szent Januáriusz (San Gennaro) vérének szeptember 19-i csodája alkalmával gyűjtötték.

Az olasz sajtó közlése szerint a tettesek kiiktatták a kamerás megfigyelőrendszert és feltörték a sekrestyében lévő széfet, amelyben a pénzt őrizték. A város polgármestere felszólította a tolvajokat, hogy adják vissza a pénzt.

A nápolyi katedrálisban ismét cseppfolyóssá vált a 305-ban mártírhalált halt Szent Januáriusznak, Nápoly védőszentjének a vére. Az üvegtartóban tárolt vér egyébként szilárd halmazállapotú, de évente háromszor folyékonnyá válik.

A hír, hogy ezúttal is megtörtént a csoda, megkönnyebbülést hozott a hívőknek, a 14. század óta bekövetkező megmagyarázhatatlan jelenség kimaradása ugyanis rossz ómen a városnak.

A hagyomány szerint május első vasárnapja előtti szombaton, szeptember 19-én és december 16-án várható a csoda. Ahhoz, hogy megtörténtnek nyilvánítsák, legkésőbb a megadott időpontot követő nyolcadik napon be kell következnie.

Egyértelmű tudományos magyarázatot egyelőre nem sikerült adni arról, miért válik a szilárd vér cseppfolyóssá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.