EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Külföld

Felháborító! Ellopták a szent adományt, a tetteseket keresik

-
Napoli, 19/09/2016
Cronaca
Si ripete il miracolo di San Gennaro. Il sangue del santo, patrono di Napoli, contenuto nell'ampolla si scioglie appena il cardinale Sepe la prende dalla cappella del tesoro.
Nella foto: il cardinale Sepe con l'ampolla con il sangue di San GennaroNaples 19/09/16
news
San Gennaro's miracle in the dome of Naples
in the pic: Cardinal of Naples Crescenzio Sepe with the shrine of San Gennaro, Image: 300342093, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, LaPresse

Ismeretlenek 13 ezer eurónyi (négymillió forintnyi) adományt loptak el a nápolyi dómból, a pénzt Szent Januáriusz (San Gennaro) vérének szeptember 19-i csodája alkalmával gyűjtötték.

Az olasz sajtó közlése szerint a tettesek kiiktatták a kamerás megfigyelőrendszert és feltörték a sekrestyében lévő széfet, amelyben a pénzt őrizték. A város polgármestere felszólította a tolvajokat, hogy adják vissza a pénzt.

A nápolyi katedrálisban ismét cseppfolyóssá vált a 305-ban mártírhalált halt Szent Januáriusznak, Nápoly védőszentjének a vére. Az üvegtartóban tárolt vér egyébként szilárd halmazállapotú, de évente háromszor folyékonnyá válik.

A hír, hogy ezúttal is megtörtént a csoda, megkönnyebbülést hozott a hívőknek, a 14. század óta bekövetkező megmagyarázhatatlan jelenség kimaradása ugyanis rossz ómen a városnak.

A hagyomány szerint május első vasárnapja előtti szombaton, szeptember 19-én és december 16-án várható a csoda. Ahhoz, hogy megtörténtnek nyilvánítsák, legkésőbb a megadott időpontot követő nyolcadik napon be kell következnie.

Egyértelmű tudományos magyarázatot egyelőre nem sikerült adni arról, miért válik a szilárd vér cseppfolyóssá.

Kapcsolódó Cikkek