EUR: 310,35 Ft
CHF: 289,21 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

Félmilliárd felhasználó adatait lopták el a kormány megbízásából!

, Image: 228655363, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Mintegy 500 millió Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el feltehetően egy kormány megbízásában dolgozó hackerek 2014-végén – jelentette be az internetes vállalat csütörtökön.

A cég szerint a hackerek a mintegy félmilliárd fiók feltörésével a felhasználók olyan személyes információihoz jutottak hozzá, mint a születési dátum, az e-mail cím, a jelszavak és a telefonszámok.

A Yahoo hangsúlyozta, hogy bankszámlákkal kapcsolatos adatokat nem sikerült megszerezniük a kibertámadás végrehajtóinak.

Az internetes vállalat szerint a hackerek – akiknek a kilétét nem taglalta – nincsenek jelenleg a Yahoo számítógépes rendszerében. Emellett közölte, hogy megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, és azt javasolta a felhasználóinak, hogy akik 2014 óta nem változtattak jelszót, azonnal tegyék meg. Ezzel együtt a jelszó védelmét szolgáló biztonsági kérdések módosítását is ajánlotta.

A Yahoo emellett azt is javasolta, hogy a felhasználók ügyeljenek a fiókjukkal kapcsolatos esetleges “gyanús” tevékenységekre, és ne kattintsanak olyan linkekre, vagy töltsenek le olyan fájlokat, amelyeket gyanús e-mail címekről érkeztek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek