EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XIV.kerület

Főzéssel jótékonykodtak

Több mint hatvan csapat főzött jobbnál jobb, finomabbnál finomabb falatokat. No és nem mellesleg mind a csapattagok, mint pedig a II. Jótékonysági Gasztrófesztiválra kilátogatók segítettek a gyerekeknek, pontosabban a Bethesda Gyermekkórház Alapítványának.

A Mogyoródi úti sporttelepen tavaly rendezték meg azt a jótékonysági főzőversenyt, melynek bevételét a Bethesda kórház alapítványa kapta. A Lokál Extra megtudta, sok-sok évvel ezelőtt rendszeresen szerveztek káposztafőző-versenyt, a gasztrófesztivál pedig ennek a továbbgondolt változata, melyet jótékonysággal kötöttek össze.


Jótékonysági gasztrófeszt (Fotó: Keresztesi Balázs)

Finom falatok készültek a bográcsokban
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Tavaly még „csak” negyven, idén viszont már hatvan csapat jelentkezett, melyek tagjai különleges módon vehettek részt az adakozásban: a szervezők arra kérték őket, hogy a csapat létszámánál több adag ételt készítsenek, ezzel hozzájárulva az eladandó mennyiséghez. A látogatók pedig 500 forintos támogatói ételjegyet vehettek az alapítvány embereitől, melyért cserébe egy műanyag tányért és evőeszközt kaptak, és annál a bográcsnál álltak meg, amelyik szimpatikus volt nekik. Persze, egy ember több jegyet is vásárolhatott, így mindenki jóllakott, és a lényeg sem veszett el: a Bethesda Gyermekkórház Alapítványának több százezer forint gyűlt össze.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.