EUR: 307,90 Ft
CHF: 289,44 Ft
2017. február 24., péntek
Mátyás

Egyéb XIV.kerület

Főzéssel jótékonykodtak

Több mint hatvan csapat főzött jobbnál jobb, finomabbnál finomabb falatokat. No és nem mellesleg mind a csapattagok, mint pedig a II. Jótékonysági Gasztrófesztiválra kilátogatók segítettek a gyerekeknek, pontosabban a Bethesda Gyermekkórház Alapítványának.

A Mogyoródi úti sporttelepen tavaly rendezték meg azt a jótékonysági főzőversenyt, melynek bevételét a Bethesda kórház alapítványa kapta. A Lokál Extra megtudta, sok-sok évvel ezelőtt rendszeresen szerveztek káposztafőző-versenyt, a gasztrófesztivál pedig ennek a továbbgondolt változata, melyet jótékonysággal kötöttek össze.

Jótékonysági gasztrófeszt (Fotó: Keresztesi Balázs)

Finom falatok készültek a bográcsokban
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Tavaly még „csak” negyven, idén viszont már hatvan csapat jelentkezett, melyek tagjai különleges módon vehettek részt az adakozásban: a szervezők arra kérték őket, hogy a csapat létszámánál több adag ételt készítsenek, ezzel hozzájárulva az eladandó mennyiséghez. A látogatók pedig 500 forintos támogatói ételjegyet vehettek az alapítvány embereitől, melyért cserébe egy műanyag tányért és evőeszközt kaptak, és annál a bográcsnál álltak meg, amelyik szimpatikus volt nekik. Persze, egy ember több jegyet is vásárolhatott, így mindenki jóllakott, és a lényeg sem veszett el: a Bethesda Gyermekkórház Alapítványának több százezer forint gyűlt össze.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

 • Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának, az ellenzéki, balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM) ugyanis szkopjei sajtójelentések szerint sikerült megegyeznie az albán kisebbségi Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) párttal, így meglehet a szükséges többségük a parlamentben.

 • Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van.