2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Egyéb XIV.kerület

Főzéssel jótékonykodtak

Több mint hatvan csapat főzött jobbnál jobb, finomabbnál finomabb falatokat. No és nem mellesleg mind a csapattagok, mint pedig a II. Jótékonysági Gasztrófesztiválra kilátogatók segítettek a gyerekeknek, pontosabban a Bethesda Gyermekkórház Alapítványának.

A Mogyoródi úti sporttelepen tavaly rendezték meg azt a jótékonysági főzőversenyt, melynek bevételét a Bethesda kórház alapítványa kapta. A Lokál Extra megtudta, sok-sok évvel ezelőtt rendszeresen szerveztek káposztafőző-versenyt, a gasztrófesztivál pedig ennek a továbbgondolt változata, melyet jótékonysággal kötöttek össze.


Jótékonysági gasztrófeszt (Fotó: Keresztesi Balázs)

Finom falatok készültek a bográcsokban
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Tavaly még „csak” negyven, idén viszont már hatvan csapat jelentkezett, melyek tagjai különleges módon vehettek részt az adakozásban: a szervezők arra kérték őket, hogy a csapat létszámánál több adag ételt készítsenek, ezzel hozzájárulva az eladandó mennyiséghez. A látogatók pedig 500 forintos támogatói ételjegyet vehettek az alapítvány embereitől, melyért cserébe egy műanyag tányért és evőeszközt kaptak, és annál a bográcsnál álltak meg, amelyik szimpatikus volt nekik. Persze, egy ember több jegyet is vásárolhatott, így mindenki jóllakott, és a lényeg sem veszett el: a Bethesda Gyermekkórház Alapítványának több százezer forint gyűlt össze.

Kapcsolódó Cikkek