2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Egyéb XXIII.kerület

Gál Kinga: Hazánk jövője a tét!

Soroksáron tartott lakossági fórumot Gál Kinga. Az EP-képviselő kifejtette, miért jár tévúton Brüsszel, amikor a kötelező betelepítést látja megoldásnak, és hogy milyen hatással lehet hazánkra a további bevándorlás, ha nem védjük meg határainkat.

– Elvitathatatlan, hogy azt szeretné mindenki, hogy jobb életük legyen azoknak, akik nyomorban élnek – mondta Soroksáron tartott lakossági fórumán Gál Kinga európai parlamenti képviselő, hozzátéve, ha százmilliók indulnak el, Európa olyan hely lehet, ahova már mi sem tennénk be szívesen a lábunkat.


– A gyakorlat azt mutatja, hogy kontinensünk nem tudja elviselni a migrációt, és olyan zónák jönnek létre, ahova nem mer bemenni még rendőr sem. Gondoljunk bele, tavaly másfél millió bevándorló érkezett Európába. Az utánpótlás kifogyhatatlan, minden papír nélkül úgy jönnek be, mint háborús, szíriai menekültek, majd sokukról kiderül, nem is igaz, amit állítanak, így viszont azonosítás nélkül veszélyes emberek és gazdasági bevándorlók érkeztek.

Gál Kinga EP képviselő tart lakossági fórumot a kényszerbetelepítéssel kapcsolatban a Soroksári Közösségi Házban (Fotó: Keresztesi Balázs)

Gál Kinga a soroksári Közösségi Házban saját, brüsszeli tapasztalatairól is beszélt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kiemelte, mi voltunk az elsők, akik tartottuk magunkat a határok védelméről szóló uniós kötelezettségünkhöz, amit egyre többen követtek a magyar kormány lépései után. Lezártunk egy útvonalat, de van még, és most Olaszország a célpont.


– Az embercsempészek legújabb módszere, hogy a hajókat elsüllyesztik, az európai mentőhajók pedig kimentik a haldokló menekülteket. Viszont nem visszaviszik, hanem behozzák őket a kontinensre. Brüsszel tévúton jár, szerintük a kényszer-betelepítés megoldaná a munkanélküliség kérdését. Németország összesen 54 embert tudott elhelyezni a migránsok közül. A terrorizmust is segíti az azonosítás nélküli bevándorlás, a francia merénylők Magyarországon is jártak korábban. A tavalyi hullám óta pedig már háromszázan haltak meg terrorcselekmény következtében. Egyértelműen a határok védelmére van szükség, a déli határzár működik, Brüsszelnek fontolóra kell vennie a javaslatunkat, hogy a segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide. A népszavazás nem pártpolitikai kérdés, Magyarország jövőjéről szól, a tét, hogy meg tudjuk-e védeni közösségünket, kultúránkat és meg tudjuk-e erősíteni biztonságunkat.

Kapcsolódó Cikkek