EUR: 309,64 Ft
CHF: 267,38 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Sport

Gól nélküli döntetlen a vb-selejtezős nyitányon

A magyar labdarúgó-válogatott kedden gól nélküli döntetlennel kezdett Feröer-szigetek vendégeként a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezős nyitányán.

A két csapat harmadszor találkozott egymással, s ez volt az első alkalom, hogy nem magyar győzelemmel zárult a meccs.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata október 7-én a hozzá hasonlóan Eb-nyolcaddöntős Svájcot fogadja, majd három nappal később Lettország vendége lesz.

Tórshavn, 2016. szeptember 6. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által közreadott képen a magyar válogatott játékosai a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság B selejtezőcsoportjában játszott Feröer-szigetek - Magyarország mérkőzés előtt a tórshavni Nemzeti Stadionban 2016. szeptember 6-án. Elöl Nagy Ádám, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián és Fiola Attila, hátul Elek Ákos, Priskin Tamás, Lang Ádám, Guzmics Richárd, Gulácsi Péter és Kádár Tamás (b-j). MTI Fotó: MLSZ/Baricsa Gábor

Tórshavn, 2016. szeptember 6.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által közreadott képen a magyar válogatott játékosai a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság B selejtezőcsoportjában játszott Feröer-szigetek – Magyarország mérkőzés előtt a tórshavni Nemzeti Stadionban 2016. szeptember 6-án. Elöl Nagy Ádám, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián és Fiola Attila, hátul Elek Ákos, Priskin Tamás, Lang Ádám, Guzmics Richárd, Gulácsi Péter és Kádár Tamás (b-j).
MTI Fotó: MLSZ/Baricsa Gábor

Az első tíz percben egyértelműen a magyarok irányították a játékot, de helyzetig nem jutottak. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, ráadásul az első félidőben a szél által támogatott hazaiak előtt adódtak lehetőségek és ígéretes lövőhelyzetek, ennek nyomán a kapusok közül csak Gulácsinak volt dolga. Bernd Storck szövetségi kapitány játékosainak láthatóan gondot okozott a vizes műfű, rendkívül nehezen tudtak ritmust váltani, vagy éppen fordulni, így nem tudtak mezőnyfölényt kiharcolni.

Még félóra sem telt el a meccsből, amikor kényszerű csere révén Szalai állt Priskin helyére, de ettől némileg veszélyesebb lett a magyar csapat játéka, a Hoffenheim csatára kétszer is helyzetbe került, de a kaput nem találta el egyik alkalommal sem. Az első kaput eltaláló magyar lövésre 40. percig kellett várni.

A folytatás feröeri helyzettel indult, ezután viszont ismét a magyar csapat percei következtek – komoly lehetőség nélkül. A 60. perctől viszont a hazaiak akár el is dönthették volna a találkozót, többször is helyzetbe kerültek, de egyszer sem találták el a kaput, így a magyarok megúszták ezt a periódust.

A hajrában ismét többet volt a labda a magyaroknál, de játékosok továbbra sem tudtak alkalmazkodni a körülményekhez, sem a csúszós talajhoz, sem a viharos szélhez, így nem találták riválisuk ellenszerét. Az utolsó percekben mindkét gárdának szerencséje volt, hogy elkerülte a kapott gólt, a magyarokat a kapufa mentette meg, de a feröeriek kapuja előtt is óriási ziccer adódott, amelyben kisebb tűzijáték alakult ki – eredménytelenül.

Összességében egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni huzamosabb ideig, így igazságos döntetlennel zárult az összecsapás.

Vb-selejtező, 1. forduló, B csoport:

Feröer-szigetek – Magyarország 0-0

———————————-

Tórshavn, 3500 néző, v.: Slavko Vincic (szlovén)

sárga lap: Benjaminsen (53.), illetve Kádár (10.), Kleinheisler (42.), Fiola (80.)

Feröer-szigetek:

—————-

Nielsen – Hansen, Gregersen, Nattestad, Davidsen – Benjaminsen – Vatnhamar, Hendriksson, Hansson (Vatnsdal, 91.), Jönsen – Edmundsson

Magyarország:

————-

Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy – Dzsudzsák, Elek, Kleinheisler (Stieber, 80.), Németh (Nikolics, 70.) – Priskin (Szalai, 27.)

Kapcsolódó Cikkek

  • Mandula egyedülálló anya lesz

    Mandula egyedülálló anya lesz

    Egyedülálló anya lesz Mandula Petra. Legalábbis néhány hónapig, hiszen az egykori kitűnő teniszező férje Floridában edzősködik, és hamarosan visszatér Amerikába, Petra pedig itthon gondoskodik négy gyerekükről.

  • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.