EUR: 322,48 Ft
CHF: 279,84 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Sport

Gól nélküli döntetlen a vb-selejtezős nyitányon

A magyar labdarúgó-válogatott kedden gól nélküli döntetlennel kezdett Feröer-szigetek vendégeként a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezős nyitányán.

A két csapat harmadszor találkozott egymással, s ez volt az első alkalom, hogy nem magyar győzelemmel zárult a meccs.


Bernd Storck szövetségi kapitány csapata október 7-én a hozzá hasonlóan Eb-nyolcaddöntős Svájcot fogadja, majd három nappal később Lettország vendége lesz.

Tórshavn, 2016. szeptember 6. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által közreadott képen a magyar válogatott játékosai a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság B selejtezőcsoportjában játszott Feröer-szigetek - Magyarország mérkőzés előtt a tórshavni Nemzeti Stadionban 2016. szeptember 6-án. Elöl Nagy Ádám, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián és Fiola Attila, hátul Elek Ákos, Priskin Tamás, Lang Ádám, Guzmics Richárd, Gulácsi Péter és Kádár Tamás (b-j). MTI Fotó: MLSZ/Baricsa Gábor

Tórshavn, 2016. szeptember 6.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által közreadott képen a magyar válogatott játékosai a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság B selejtezőcsoportjában játszott Feröer-szigetek – Magyarország mérkőzés előtt a tórshavni Nemzeti Stadionban 2016. szeptember 6-án. Elöl Nagy Ádám, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián és Fiola Attila, hátul Elek Ákos, Priskin Tamás, Lang Ádám, Guzmics Richárd, Gulácsi Péter és Kádár Tamás (b-j).
MTI Fotó: MLSZ/Baricsa Gábor

Az első tíz percben egyértelműen a magyarok irányították a játékot, de helyzetig nem jutottak. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, ráadásul az első félidőben a szél által támogatott hazaiak előtt adódtak lehetőségek és ígéretes lövőhelyzetek, ennek nyomán a kapusok közül csak Gulácsinak volt dolga. Bernd Storck szövetségi kapitány játékosainak láthatóan gondot okozott a vizes műfű, rendkívül nehezen tudtak ritmust váltani, vagy éppen fordulni, így nem tudtak mezőnyfölényt kiharcolni.


Még félóra sem telt el a meccsből, amikor kényszerű csere révén Szalai állt Priskin helyére, de ettől némileg veszélyesebb lett a magyar csapat játéka, a Hoffenheim csatára kétszer is helyzetbe került, de a kaput nem találta el egyik alkalommal sem. Az első kaput eltaláló magyar lövésre 40. percig kellett várni.

A folytatás feröeri helyzettel indult, ezután viszont ismét a magyar csapat percei következtek – komoly lehetőség nélkül. A 60. perctől viszont a hazaiak akár el is dönthették volna a találkozót, többször is helyzetbe kerültek, de egyszer sem találták el a kaput, így a magyarok megúszták ezt a periódust.

A hajrában ismét többet volt a labda a magyaroknál, de játékosok továbbra sem tudtak alkalmazkodni a körülményekhez, sem a csúszós talajhoz, sem a viharos szélhez, így nem találták riválisuk ellenszerét. Az utolsó percekben mindkét gárdának szerencséje volt, hogy elkerülte a kapott gólt, a magyarokat a kapufa mentette meg, de a feröeriek kapuja előtt is óriási ziccer adódott, amelyben kisebb tűzijáték alakult ki – eredménytelenül.

Összességében egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni huzamosabb ideig, így igazságos döntetlennel zárult az összecsapás.

Vb-selejtező, 1. forduló, B csoport:

Feröer-szigetek – Magyarország 0-0

———————————-

Tórshavn, 3500 néző, v.: Slavko Vincic (szlovén)

sárga lap: Benjaminsen (53.), illetve Kádár (10.), Kleinheisler (42.), Fiola (80.)

Feröer-szigetek:

—————-

Nielsen – Hansen, Gregersen, Nattestad, Davidsen – Benjaminsen – Vatnhamar, Hendriksson, Hansson (Vatnsdal, 91.), Jönsen – Edmundsson

Magyarország:

————-

Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy – Dzsudzsák, Elek, Kleinheisler (Stieber, 80.), Németh (Nikolics, 70.) – Priskin (Szalai, 27.)

Kapcsolódó Cikkek