EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Külföld

Gyakorlatozás közben lezuhant egy felderítő repülőgép, a pilóta meghalt

Gyakorlatozás közben lezuhant egy U-2 típusú felderítő repülőgép az Egyesült Államokban, az egyik pilóta meghalt a balesetben, a másik megsérült – közölte helyi idő szerint kedden az amerikai légierő.

A szerencsétlenség a kaliforniai Beale Légitámaszpont térségében történt. A repülőgép nem sokkal a felszállás után egy hegyoldalnak csapódott Sacramentótól mintegy 100 kilométerre északra. A két pilóta katapultált, de egyikük így sem élte túl a balesetet. A másik pilóta állapotáról nem közöltek pontos részleteket.

Az U-2 (más néven Dragon Lady) felderítő repülőgépek 70 ezer láb (21 336 méter) feletti magasságban is képesek repülni, ez a kétszerese a polgári rendeltetésű repülőgépek átlagos repülési magasságának. Az együléses és kétüléses változatban is gyártott U-2-eseket alacsony repülési magasságban nagyon nehéz vezetni, éppen a nagy magasságra kialakított tulajdonságaik miatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Robbantás egy piacon, rengeteg halott

  Robbantás egy piacon, rengeteg halott

  Robbanószerrel megrakott autót repített a levegőbe szombaton – nagy valószínűséggel – az Iszlám Állam a szíriai Idlib egyik külvárosában.

 • Kegyelmet kapott az Iszlám Állam 80 tagja

  Kegyelmet kapott az Iszlám Állam 80 tagja

  Az Egyesült Államok támogatását élvező szíriai ellenzéki fegyveresek szombaton kegyelmet adtak és szabadon engedték az Iszlám Állam Rakkából származó 83 egyszerű tagját.

 • Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackertámadás érte szombaton a brit parlamentet, kiberbűnözők a törvényhozás email rendszeréhez akartak hozzáférni – jelentették politikusok és tisztségviselők.

 • Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.