EUR: 307,59 Ft
CHF: 288,49 Ft
2017. február 28., kedd
Elemér

Külföld

Gyakorlatozás közben lezuhant egy felderítő repülőgép, a pilóta meghalt

Gyakorlatozás közben lezuhant egy U-2 típusú felderítő repülőgép az Egyesült Államokban, az egyik pilóta meghalt a balesetben, a másik megsérült – közölte helyi idő szerint kedden az amerikai légierő.

A szerencsétlenség a kaliforniai Beale Légitámaszpont térségében történt. A repülőgép nem sokkal a felszállás után egy hegyoldalnak csapódott Sacramentótól mintegy 100 kilométerre északra. A két pilóta katapultált, de egyikük így sem élte túl a balesetet. A másik pilóta állapotáról nem közöltek pontos részleteket.

Az U-2 (más néven Dragon Lady) felderítő repülőgépek 70 ezer láb (21 336 méter) feletti magasságban is képesek repülni, ez a kétszerese a polgári rendeltetésű repülőgépek átlagos repülési magasságának. Az együléses és kétüléses változatban is gyártott U-2-eseket alacsony repülési magasságban nagyon nehéz vezetni, éppen a nagy magasságra kialakított tulajdonságaik miatt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leomlott a híd Kijev központjában

    Leomlott a híd Kijev központjában

    Több kilométeres forgalmi dugók alakultak ki kedd este Kijev központjában, miután részlegesen leomlott egy forgalmas közúti felüljáró – jelentette a kijevi média.

  • Riasztás! Kitört az Etna

    Riasztás! Kitört az Etna

    Nyolc hónapnyi szünet után feléledt az Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja, emiatt légiforgalmi riasztást adtak ki Szicíliában kedden.