EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,50 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Aktuális

Gyász! Budapesti tűzoltó halt meg a balesetben – megrázó fotók

Szabadnapos tűzoltó halt meg egy hétvégi balesetben – írja a langlovagok.hu. Kovács Krisztián mindössze 40 évet élt.

kovacs-krisztian-tuzolto-veroce

Fotó: gyertyalang.hu

Kovács Krisztián 40 évesen közúti balesetben vesztette életét. A IV. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetője szabadnapján szenvedett halálos balesetet – olvasható a lánglovagok.hu beszámolójában.

A tűzoltóssági szakportál felidézi: Kovács Krisztián 2006. augusztus 16-án szerelt fel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon beosztott tűzoltói beosztásba. Gépjárművezetőnek 2007. március 16-án nevezték ki.

Szolgálati ideje alatt mindvégig a IV. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „A” szolgálati csoportjának állományában teljesített szolgálatot.

Elöljáróival szemben mindig tisztelettudó, társaival szemben mindenkor segítőkész volt. Munkáját kiemelkedően magas fegyelmezettség, felelősségérzet, hivatástudat, pontosság és szorgalom jellemezte.

A rábízott feladatokat hozzáértéssel és lelkesedéssel hajtotta végre, a fiatalabb kollégák képzésében is tevékenyen vett részt. Káreseteknél mutatott helytállása példamutató volt. A számára előírt feladatokon kívül önként vállalt többletfeladatokat.

veroce-baleset-kovacs-krisztian-hirpress1

Szakmai tudását folyamatosan fejlesztette, csoportjában a technikai megbízotti feladatokat is ellátta. A foglalkozásához fűződő belső elkötelezettségét jellemzi, hogy a 2013-as dunai árvízi védekezéskor polgármesteri felkérésre részt vett a lakóhelyének árvízi védekezésében és annak megszervezésében. 2016. augusztus 16-án kapta meg a belügyminiszter által adományozott, 10 év szolgálat után járó Szolgálati Jelet.

veroce-baleset-kovacs-krisztian-hirpress3

Az MTI korábban arról számolt be, hogy meghalt annak a kisteherautónak a vezetője, amelyik árokba borult a 12-es főúton vasárnap kora este Verőcénél. Csámpai Attila a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a jármű a vasúti töltés mellett húzódó, mintegy három méter mély árokba csapódott, a kisteherautó vezetője a helyszínen meghalt.  A korábbi tájékoztatással ellentétben nemcsak a sofőr utazott a kisteherautóban, hanem egy 12 éves gyermek is, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.
A férfi holttestét a váci tűzoltók emelik az autó roncsai alól – közölte a szóvivő.

veroce-baleset-kovacs-krisztian-hirpress

A balesetről a hirpress közölt képeket. Beszámolójuk szerint vasárnap 18 óra köröl Verőce külterületén a Duna-sor végén, a vasúti töltés mellé a közel négy méteres  mély árokba borult egy “Mini Moke. – A gépet vezető férfi kieset a járműből,aki a helyszínen életét vesztette.A  műszaki mentést a váci tűzoltók végezték – tájékoztatta a hirpresst Csámpai Attila.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  Új műszerrel gazdagodott a Szent Borbála Kórház. A magyar férfikézilabda-válogatott egy 1,7 millió forint értékű légzéskönnyítőt adományozott a gyermekek intenzív részlegének, ami azért fontos, mert ezzel bizonyos esetekben kiváltható a gépi lélegeztetés.

 • Öt új áruházat nyit a Spar

  Öt új áruházat nyit a Spar

  Idén 23 milliárd forintot fordít magyarországi üzlethálózatának fejlesztésére a tavaly 25 éves évfordulóját ünneplő Spar Magyarország.

 • Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Modern, alacsony padlós autóbuszok járják hamarosan Tatabánya útjait – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón. A Modern Városok Program keretében a kormány a tömegközlekedés fejlesztése mellett a könyvtár felújítását és az ipari park bővítését is támogatja – utóbbira több mint 2 milliárd forint jut.

 • Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Alaposan beégett Juhász Péter. Az alig mérhető támogatottsággal rendelkező Együtt elnöke az Indexnek arról beszélt, hogy pártja szívesen összefogna az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) is, ám sorra kosarazták ki őt a pártocskák.