2018. április 25., szerda
Márk

Aktuális

Gyász! Budapesti tűzoltó halt meg a balesetben – megrázó fotók

Szabadnapos tűzoltó halt meg egy hétvégi balesetben – írja a langlovagok.hu. Kovács Krisztián mindössze 40 évet élt.

kovacs-krisztian-tuzolto-veroce

Fotó: gyertyalang.hu

Kovács Krisztián 40 évesen közúti balesetben vesztette életét. A IV. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetője szabadnapján szenvedett halálos balesetet – olvasható a lánglovagok.hu beszámolójában.


A tűzoltóssági szakportál felidézi: Kovács Krisztián 2006. augusztus 16-án szerelt fel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon beosztott tűzoltói beosztásba. Gépjárművezetőnek 2007. március 16-án nevezték ki.

Szolgálati ideje alatt mindvégig a IV. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „A” szolgálati csoportjának állományában teljesített szolgálatot.


Elöljáróival szemben mindig tisztelettudó, társaival szemben mindenkor segítőkész volt. Munkáját kiemelkedően magas fegyelmezettség, felelősségérzet, hivatástudat, pontosság és szorgalom jellemezte.

A rábízott feladatokat hozzáértéssel és lelkesedéssel hajtotta végre, a fiatalabb kollégák képzésében is tevékenyen vett részt. Káreseteknél mutatott helytállása példamutató volt. A számára előírt feladatokon kívül önként vállalt többletfeladatokat.

veroce-baleset-kovacs-krisztian-hirpress1

Szakmai tudását folyamatosan fejlesztette, csoportjában a technikai megbízotti feladatokat is ellátta. A foglalkozásához fűződő belső elkötelezettségét jellemzi, hogy a 2013-as dunai árvízi védekezéskor polgármesteri felkérésre részt vett a lakóhelyének árvízi védekezésében és annak megszervezésében. 2016. augusztus 16-án kapta meg a belügyminiszter által adományozott, 10 év szolgálat után járó Szolgálati Jelet.

veroce-baleset-kovacs-krisztian-hirpress3

Az MTI korábban arról számolt be, hogy meghalt annak a kisteherautónak a vezetője, amelyik árokba borult a 12-es főúton vasárnap kora este Verőcénél. Csámpai Attila a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a jármű a vasúti töltés mellett húzódó, mintegy három méter mély árokba csapódott, a kisteherautó vezetője a helyszínen meghalt.  A korábbi tájékoztatással ellentétben nemcsak a sofőr utazott a kisteherautóban, hanem egy 12 éves gyermek is, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.
A férfi holttestét a váci tűzoltók emelik az autó roncsai alól – közölte a szóvivő.

veroce-baleset-kovacs-krisztian-hirpress

A balesetről a hirpress közölt képeket. Beszámolójuk szerint vasárnap 18 óra köröl Verőce külterületén a Duna-sor végén, a vasúti töltés mellé a közel négy méteres  mély árokba borult egy “Mini Moke. – A gépet vezető férfi kieset a járműből,aki a helyszínen életét vesztette.A  műszaki mentést a váci tűzoltók végezték – tájékoztatta a hirpresst Csámpai Attila.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán Viktor gazdasági modellje Donald Tump amerikai elnök álmát valósítja meg – írta Magyarországgal foglalkozó elemzésében a Bloomberg.

  • Gyárfás blöffel védekezik

    Gyárfás blöffel védekezik

    Bár a nyomozóhatóság a Magyar Idők szerint egy vágatlan, Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetés hangfelvétele alapján gyanúsítja a volt úszószövetségi elnököt felbujtóként a Fenyő-gyilkossággal, Gyárfás úgy nyilatkozott: éppen ez a hangfelvétel tisztázhatná őt, ezért annak nyilvánosságra hozását szorgalmazza.