2017. december 10., vasárnap
Judit

Belföld

„Gyurcsány kirabolta az MSZP-t”

Böszmeségem története címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést a XXI. Századi Intézet az őszödi beszéd tízéves évfordulója alkalmával. – Gyurcsány Ferenc ragadózóként, afféle zsákmányként tekintett a szocialista pártra, a volt pártelnök tulajdonképpen kirabolta az MSZP-t – mondta a Terror Házában tartott eseményen Schmidt Mária főigazgató. Schiffer András LMP-s politikus szerint a volt kormányfő felbukkanása egy válságtünet volt, a 2006. szeptember 17-én kiszivárgott beszédébe pedig az egész baloldal belebukott. – Ennek a felelőssége azokat nyomja, akik megpróbálták kimosdatni, sőt hősként feltüntetni Gyurcsányt és hazug politikáját, a leghangosabb Lendvai Ildikó volt – mutatott rá. A fideszes Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a Gyurcsány-kormány bűnei hosszú távon is befolyásolták a hazai politikát. – Ha nincs Őszöd, a Jobbik sem kapott volna 20 százalékot 2010-ben – emelte ki.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor


Kapcsolódó Cikkek

  • Szemét-e a hulladék?

    Szemét-e a hulladék?

    Ha a Krisztina körúton sétál az ember, akkor az első kerület szépséges épületeit mustrálva sok minden eszébe jut, csak éppenséggel az nem, hogy miért aktuális a „Budapesti építkezések hulladékainak kezelése és újra hasznosítása” című konferencia, ahova éppen megérkezik.

  • Az ügyfélszolgálatos mosolyai

    Az ügyfélszolgálatos mosolyai

    Most, amikor kezdetét veszi az ezüst, bronz, vaskori, kőkorszaki, patina és nikkel vasárnapok őrülete – és majd a két ünnep közötti visszaváltási elmebaj -, akkor nagy szükség van az ügyfélszolgálatokon a teremtő nyugalomra.