2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

„Gyurcsány kirabolta az MSZP-t”

Böszmeségem története címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést a XXI. Századi Intézet az őszödi beszéd tízéves évfordulója alkalmával. – Gyurcsány Ferenc ragadózóként, afféle zsákmányként tekintett a szocialista pártra, a volt pártelnök tulajdonképpen kirabolta az MSZP-t – mondta a Terror Házában tartott eseményen Schmidt Mária főigazgató. Schiffer András LMP-s politikus szerint a volt kormányfő felbukkanása egy válságtünet volt, a 2006. szeptember 17-én kiszivárgott beszédébe pedig az egész baloldal belebukott. – Ennek a felelőssége azokat nyomja, akik megpróbálták kimosdatni, sőt hősként feltüntetni Gyurcsányt és hazug politikáját, a leghangosabb Lendvai Ildikó volt – mutatott rá. A fideszes Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a Gyurcsány-kormány bűnei hosszú távon is befolyásolták a hazai politikát. – Ha nincs Őszöd, a Jobbik sem kapott volna 20 százalékot 2010-ben – emelte ki.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor


Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó Péter: A migránsok ne legyenek fontosabbak, mint az itteni kisebbségek!

    Szijjártó Péter: A migránsok ne legyenek fontosabbak, mint az itteni kisebbségek!

    Magyarország elengedhetetlennek tartja és ezért felszólítja az Európa Tanácsot, hogy vegye komolyan az európai kisebbségek védelmének ügyét – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Strasbourgban, az Európa Tanács Kisebbségvédelmi Keretegyezmény és a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartája hatálybalépésének 20.

  • Évről évre egyre kevesebb málna terem

    Évről évre egyre kevesebb málna terem

    A magyar málnatermesztés évről évre csökkenő tendenciát mutat, idén kevesebb, mint ezer tonna málnát takaríthatnak be a 200 hektárnyi termőterületről, amelynek csak a fele elfogadható színvonalú ültetvény – közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke.