EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Program X.kerület

Gyúrjunk wazze! De hol?

A fitnesz világában a szeptember a teremválasztás időszaka, így hát mi is futottunk egy kört, hogy melyiket válasszuk.

Óvatos becslések szerint is Budapesten a 20–50 éves korosztály negyven százaléka járt már fitneszteremben, húsz százalékuk pedig rendszeresen edz. Azaz tíz jó karban lévő felnőttből legalább két fő jár edzeni. Nem túlzás azt állítani, hogy igazi tömegsport a fitnesz, ami úgy 150-200 ezer embert mozgat meg csak a fővárosban.fitnesz gilda max-kapott


Budapesten nagyjából 400-500 fitneszterem működik. A választék tehát óriási. Kipróbáltuk néhány nagyobb hálózat fitnesztermét, hogy ha elsőre nem is fittebbek, erősebbek, de legalább okosabbak legyünk.

SXL Fitness. Olcsó, de ez meglátszik a termen, a lestrapált gépeken. Mondhatni a teljes kínálaton. Ahogy a személyzet egyik tagja diplomatikusan fogalmaz: a kevésbé fizetőképes réteg kiszolgálása a céljuk.


Oxygen, a Naphegy oldalában. Majdhogynem egy wellnesshotelre hasonlít. Csillog-villog. De igencsak megkérik az árát. Ötször-hatszor annyiba kerül, mint egy átlagos fitneszterem. Ránézésre is feltűnik, hogy az elit jár ide.

fitnes gilda max-kapott
Gilda Max, Flórián tér. Jól felszerelt terem, modern gépekkel. Biciklitároló és gyermekmegőrző. A szép számú tréner között feltűnik Béres Alexandra is. Minden korosztály megfordul itt, a falon még baba-mama és terhestornát is hirdetnek.

Life 1. Pár korszerűbb gép bizony ráférne. Az egyik törzsvendég pedig megsúgja, kedvenc trénere nemrég lépett le és úgy vette észre, nagy a cserélődés az edzők körében.

Cutler. Aki nem kifejezetten sportos alkat, itt nem érzi otthonosan magát. A terem tele izompacsirtákkal. A portás nem is csinál titkot abból, hogy az ő vendégkörüket kimondottan a „gyúrós” fiúk alkotják, kiszorítva ezzel azokat, akik hétköznapinak mondható sportolási szándékkal jönnének.

A nyitvatartási időről: A Gilda Max termei a nap 24 órájában nyitva vannak, ami ritkaságnak számít, a legtöbb hálózat hétköznap este 10-kor, hétvégén este 8-kor zár.

Ami az árakat illeti: körutunk során azt tapasztaltuk, hogy legalább 15 ezer forintot kell szánnia egy havibérletre annak, aki mindennap szeretne edzőterembe járni. Van, ahol ennyiért napi kétszer is edzhetünk (SXL Fitness), máshol inkább a sokoldalú, kombinált szolgáltatásra helyezik a hangsúlyt (Gilda Max).

Címkék

Kapcsolódó Cikkek