EUR: 303,01 Ft
CHF: 266,44 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Program X.kerület

Gyúrjunk wazze! De hol?

A fitnesz világában a szeptember a teremválasztás időszaka, így hát mi is futottunk egy kört, hogy melyiket válasszuk.

Óvatos becslések szerint is Budapesten a 20–50 éves korosztály negyven százaléka járt már fitneszteremben, húsz százalékuk pedig rendszeresen edz. Azaz tíz jó karban lévő felnőttből legalább két fő jár edzeni. Nem túlzás azt állítani, hogy igazi tömegsport a fitnesz, ami úgy 150-200 ezer embert mozgat meg csak a fővárosban.fitnesz gilda max-kapott

Budapesten nagyjából 400-500 fitneszterem működik. A választék tehát óriási. Kipróbáltuk néhány nagyobb hálózat fitnesztermét, hogy ha elsőre nem is fittebbek, erősebbek, de legalább okosabbak legyünk.

SXL Fitness. Olcsó, de ez meglátszik a termen, a lestrapált gépeken. Mondhatni a teljes kínálaton. Ahogy a személyzet egyik tagja diplomatikusan fogalmaz: a kevésbé fizetőképes réteg kiszolgálása a céljuk.

Oxygen, a Naphegy oldalában. Majdhogynem egy wellnesshotelre hasonlít. Csillog-villog. De igencsak megkérik az árát. Ötször-hatszor annyiba kerül, mint egy átlagos fitneszterem. Ránézésre is feltűnik, hogy az elit jár ide.

fitnes gilda max-kapott
Gilda Max, Flórián tér. Jól felszerelt terem, modern gépekkel. Biciklitároló és gyermekmegőrző. A szép számú tréner között feltűnik Béres Alexandra is. Minden korosztály megfordul itt, a falon még baba-mama és terhestornát is hirdetnek.

Life 1. Pár korszerűbb gép bizony ráférne. Az egyik törzsvendég pedig megsúgja, kedvenc trénere nemrég lépett le és úgy vette észre, nagy a cserélődés az edzők körében.

Cutler. Aki nem kifejezetten sportos alkat, itt nem érzi otthonosan magát. A terem tele izompacsirtákkal. A portás nem is csinál titkot abból, hogy az ő vendégkörüket kimondottan a „gyúrós” fiúk alkotják, kiszorítva ezzel azokat, akik hétköznapinak mondható sportolási szándékkal jönnének.

A nyitvatartási időről: A Gilda Max termei a nap 24 órájában nyitva vannak, ami ritkaságnak számít, a legtöbb hálózat hétköznap este 10-kor, hétvégén este 8-kor zár.

Ami az árakat illeti: körutunk során azt tapasztaltuk, hogy legalább 15 ezer forintot kell szánnia egy havibérletre annak, aki mindennap szeretne edzőterembe járni. Van, ahol ennyiért napi kétszer is edzhetünk (SXL Fitness), máshol inkább a sokoldalú, kombinált szolgáltatásra helyezik a hangsúlyt (Gilda Max).

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindennapi kenyerünk

  Mindennapi kenyerünk

  Mindennapi kenyerünk

  Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

  A rendszerváltozással szinte varázsütésre újra felelevenedtek a régi tradíciók. 1991-ben a demokratikusan választott Magyar Országgyűlés augusztus huszadikát Szent István napjaként hivatalos állami ünnepnek nyilvánította. Nemzeti ünnep tehát, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe, mely egyben összefonódott az új kenyér ünnepével is. A legenda szerint István ereklyéjét 1083-as szentté emelésekor találták meg épen a koporsójában, és már az 1222-es Aranybulla is törvénybe iktatta a tiszteletét.

 • Megfőzte Zalaegerszeg!

  Megfőzte Zalaegerszeg!

  A rossz idő ellenére is sikeres volt a jótékonysági nap!

  Fesztiválhangulatban chilis bab, palacsinta,lángos, saláták, levesek,húsok sültek, főttek jó célért!

  Megfőzte Zalaegerszeg!

  A rendezvény lényege többek közt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Fizioterápiás Osztályának medence felújítása volt, ahol évi 5000 esetet látnak el, valamint, a Zala Különleges Mentők 38 fős szervezetének támogatása.