EUR: 310,29 Ft
CHF: 289,21 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

Halálra égette egy migráns a feleségét Németországban

Drávamagyaród, 2015. október 19.
Migránsok melegednek egy tábortűznél az esőben a horvát-szlovén határ mentén fekvő Drávamagyaródon (Trnovec) 2015. október 19-én. (MTI/EPA/Igor Kupljenik)

Belehalt sérüléseibe pénteken a németországi Rüdesheim egyik menekültszállásán előző nap egy családi viszály során felgyújtott nő – közölte a rendőrség.

A 31 éves asszonyt csütörtökön a 45 éves férje gyúlékony anyaggal öntötte le, majd felgyújtotta. A férfi maga is életét vesztette. További öt ember is megsérült az eset során. Az asszony és férje már különváltan élt.

A nőt súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel szállították kórházba. Egyelőre nem tudni, hogy a pár három közös gyermeke szemtanúja volt-e a történteknek. Egy rendőrségi szóvivő szerint eddig még nem tudták kikérdezni őket.

A Szíriából származó család eleinte együtt élt a menekültszállássá átalakított egykori pajtában. A rendőrség szerint korábban is voltak közöttük olyan incidensek amelyeket a hatóságok családon belüli erőszak eseteinek minősítettek. A férfit ezért egy másik menekültszálláson helyezték el.

A pajta a tűzesetet követően lakhatatlanná vált.

Kapcsolódó Cikkek