EUR: 309,31 Ft
CHF: 285,45 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Hangáék bejutottak az Eb-re

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Luxemburg 68-65-ös legyőzésével 1999 után ismét kijutott az Európa-bajnokságra. Mészáros Lajos, az akkori csapat szövetségi kapitánya reméli, nem kell újabb 18 évet várni az Eb-szereplésre.

A volt kapitány szerint nincs szó csodáról, egyszerűen beérett Stojan Ivkovic szövetségi kapitány és stábja többéves munkája. A horvát szakember azokat hívta be a keretbe, akik mindent a közös érdeknek rendeltek alá.

– Működött a csapaton belüli kémia, és a szövetség is minden segítséget megadott a tudatos építkezéshez –nyilatkozta lapunknak az 1999-es válogatott szövetségi kapitánya. – Ráadásul van két olyan rutinos kosarascsillagunk, mint Hanga Ádám és Vojvoda Dávid, akikhez a többiek is felnőttek. Még van egy meccsünk Macedóniával, de az csak formaság.

S ami szintén nagyon fontos: a válogatott honosított légiósok nélkül harcolta ki a sikert. Ez jótékony hatást gyakorolhat a klubokra is, amelyek ezek után talán bátrabban foglalkoztatják majd a hazai fiatalokat, akikre egyre inkább lehet építeni, így nem kell megint 18 évet várni az Eb-re. A 40. kontinenstornának Helsinki, Tel-Aviv, Kolozsvár és Isztambul ad otthont jövő szeptemberben.

Sopron, 2016. szeptember 3. Hanga Ádám (b) a kosárlabda Európa-bajnoki selejtező G csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország - Luxemburg mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2016. szeptember 3-án. Magyarország – Luxemburg 89-64. MTI Fotó: Nyikos Péter

Sopron, 2016. szeptember 3.
Hanga Ádám (b) a kosárlabda Európa-bajnoki selejtező G csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország – Luxemburg mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2016. szeptember 3-án. Magyarország – Luxemburg 89-64.
MTI Fotó: Nyikos Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.