2018. április 24., kedd
György

Sport

Hangáék bejutottak az Eb-re

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Luxemburg 68-65-ös legyőzésével 1999 után ismét kijutott az Európa-bajnokságra. Mészáros Lajos, az akkori csapat szövetségi kapitánya reméli, nem kell újabb 18 évet várni az Eb-szereplésre.

A volt kapitány szerint nincs szó csodáról, egyszerűen beérett Stojan Ivkovic szövetségi kapitány és stábja többéves munkája. A horvát szakember azokat hívta be a keretbe, akik mindent a közös érdeknek rendeltek alá.


– Működött a csapaton belüli kémia, és a szövetség is minden segítséget megadott a tudatos építkezéshez –nyilatkozta lapunknak az 1999-es válogatott szövetségi kapitánya. – Ráadásul van két olyan rutinos kosarascsillagunk, mint Hanga Ádám és Vojvoda Dávid, akikhez a többiek is felnőttek. Még van egy meccsünk Macedóniával, de az csak formaság.

S ami szintén nagyon fontos: a válogatott honosított légiósok nélkül harcolta ki a sikert. Ez jótékony hatást gyakorolhat a klubokra is, amelyek ezek után talán bátrabban foglalkoztatják majd a hazai fiatalokat, akikre egyre inkább lehet építeni, így nem kell megint 18 évet várni az Eb-re. A 40. kontinenstornának Helsinki, Tel-Aviv, Kolozsvár és Isztambul ad otthont jövő szeptemberben.

Sopron, 2016. szeptember 3. Hanga Ádám (b) a kosárlabda Európa-bajnoki selejtező G csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország - Luxemburg mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2016. szeptember 3-án. Magyarország – Luxemburg 89-64. MTI Fotó: Nyikos Péter

Sopron, 2016. szeptember 3.
Hanga Ádám (b) a kosárlabda Európa-bajnoki selejtező G csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország – Luxemburg mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2016. szeptember 3-án. Magyarország – Luxemburg 89-64.
MTI Fotó: Nyikos Péter

Kapcsolódó Cikkek