EUR: 309,38 Ft
CHF: 285,81 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Életmód

Házinyúlra nem lövünk?

, Image: 272096151, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

A vonzalom nincs tekintettel a családi állapotra (Profimedia)

A munkahelyi kapcsolatok – legyen szó titkos viszonyról, egyéjszakás „tévedésről” a céges buli után vagy éppen egy szárba szökkenő szerelemről – mindig rizikósak. Egy nemzetközi tanulmány szerint a magyarok 39 százaléka bonyolódott már valamilyen viszonyba a munkahelyén, ezzel szemben ez az arány Kínában és Indiában 70 százalékos.

Az amerikai nagyvállalatoknál a munkahelyi szabályzatban is található előírás a szerelmi viszonyra vonatkozóan, sőt többnyire elég szigorú: a szerelmespárokat minimum más munkakörbe helyezik, hogy ne dolgozzanak együtt, de nem ritka az sem, hogy az egyik félt megkérik, keressen másik állást. A vonzalom ráadásul nincs tekintettel senkinek a családi állapotára. Gyakran persze nem történik semmi konkrétum, inkább a flört, a titkos epekedés dominál, nem a megvalósult szexuális vagy érzelmi kapcsolat. Ha azonban átlépjük a határokat, nem egyszerű továbblépni úgy, mintha mi sem történt volna, még akkor sem, ha csupán egy éjszakáról volt szó. A kialakult titkos viszony még bonyolultabb, hiszen a legritkább esetben marad valóban titokban, ugyanis az éles szeműek azonnal kiszúrják, ha megváltozik a rezgésszám két ember között, és borítékolható, hogy elindul a pletyka.

, Image: 228233167, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

(Profimedia)

Nézzük, melyek a legveszélyesebb munkahelyi big love szituációk:

 •  Folyamatos lebukásveszély – Még akkor is érdemes az elején titokban tartani a viszonyt, ha mindkét fél szingli, és életük szerelmét találták meg kollégájukban. A többiek és a főnökség reakciója sokféle lehet, ezért ne kockáztassunk. A pletykát el lehet kerülni azzal, ha bármennyire nehéz is, de nem váltunk titkos üzeneteket, nem hozzuk szóba folyamatosan a másikat és tartjuk a reális távolságot. Amikor viszont felvállaljuk a kedvest, számoljunk minden következménnyel.
 •  Főnökkel ne! – Alapszabály, főleg a titkos viszonyoknál, de minden kollektívában vannak szabálysértők. Ha egyéjszakás kalandról van szó, és kiderül, akkor az embert gyorsan törtető ribancnak könyvelik el, és kiközösítés a vége, de ha igazi, nagybetűs szerelem, akkor sem lesz objektív a megítélés.
 • A munkahely az munkahely – Nem kell mindenben egyetérteni kedvesünkkel, nyugodtan kerülhetünk vele szakmai vitába. Az összetartozás nem jelenti azt, hogy a munkában is mindig egyet kell érteni.
 • A szakítás nehéz dió –  Ilyenkor, ha megoldható, érdemes legalább ideiglenesen átkérni magunkat egy másik munkaterületre, és megbeszélni az exszel, mik azok a játékszabályok, amelyeket minden körülmények között betartunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Végre bekopogtatott az álomférfi, aki kedves, intelligens és még hagy időt a barátokra is. Aztán feltűnik, hogy még többet i, mint amennyire szükség lenne.

 • Így készíts vibrátort otthon!

  Így készíts vibrátort otthon!

  Messze van a párod, de nem tudsz szabadulni a vágytól? Azonban számodra nem elég, hogy elővedd valamelyik játékszeredet, mert te pontosan az ő méretét, formáját kívánod?

 • Színes, préselt és finom

  Színes, préselt és finom

  A Nádor utcában egy aprócska, de nagyon is stílusos kis dzsúszbárban többek között fodros kelből, spenótból, római salátából is készül vitaminos ital, és bár első hallásra bizarr az összeállítás, az íze nagyon finom.