EUR: 306,91 Ft
CHF: 281,74 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Életmód

Házinyúlra nem lövünk?

, Image: 272096151, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

A vonzalom nincs tekintettel a családi állapotra (Profimedia)

A munkahelyi kapcsolatok – legyen szó titkos viszonyról, egyéjszakás „tévedésről” a céges buli után vagy éppen egy szárba szökkenő szerelemről – mindig rizikósak. Egy nemzetközi tanulmány szerint a magyarok 39 százaléka bonyolódott már valamilyen viszonyba a munkahelyén, ezzel szemben ez az arány Kínában és Indiában 70 százalékos.

Az amerikai nagyvállalatoknál a munkahelyi szabályzatban is található előírás a szerelmi viszonyra vonatkozóan, sőt többnyire elég szigorú: a szerelmespárokat minimum más munkakörbe helyezik, hogy ne dolgozzanak együtt, de nem ritka az sem, hogy az egyik félt megkérik, keressen másik állást. A vonzalom ráadásul nincs tekintettel senkinek a családi állapotára. Gyakran persze nem történik semmi konkrétum, inkább a flört, a titkos epekedés dominál, nem a megvalósult szexuális vagy érzelmi kapcsolat. Ha azonban átlépjük a határokat, nem egyszerű továbblépni úgy, mintha mi sem történt volna, még akkor sem, ha csupán egy éjszakáról volt szó. A kialakult titkos viszony még bonyolultabb, hiszen a legritkább esetben marad valóban titokban, ugyanis az éles szeműek azonnal kiszúrják, ha megváltozik a rezgésszám két ember között, és borítékolható, hogy elindul a pletyka.

, Image: 228233167, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

(Profimedia)

Nézzük, melyek a legveszélyesebb munkahelyi big love szituációk:

 •  Folyamatos lebukásveszély – Még akkor is érdemes az elején titokban tartani a viszonyt, ha mindkét fél szingli, és életük szerelmét találták meg kollégájukban. A többiek és a főnökség reakciója sokféle lehet, ezért ne kockáztassunk. A pletykát el lehet kerülni azzal, ha bármennyire nehéz is, de nem váltunk titkos üzeneteket, nem hozzuk szóba folyamatosan a másikat és tartjuk a reális távolságot. Amikor viszont felvállaljuk a kedvest, számoljunk minden következménnyel.
 •  Főnökkel ne! – Alapszabály, főleg a titkos viszonyoknál, de minden kollektívában vannak szabálysértők. Ha egyéjszakás kalandról van szó, és kiderül, akkor az embert gyorsan törtető ribancnak könyvelik el, és kiközösítés a vége, de ha igazi, nagybetűs szerelem, akkor sem lesz objektív a megítélés.
 • A munkahely az munkahely – Nem kell mindenben egyetérteni kedvesünkkel, nyugodtan kerülhetünk vele szakmai vitába. Az összetartozás nem jelenti azt, hogy a munkában is mindig egyet kell érteni.
 • A szakítás nehéz dió –  Ilyenkor, ha megoldható, érdemes legalább ideiglenesen átkérni magunkat egy másik munkaterületre, és megbeszélni az exszel, mik azok a játékszabályok, amelyeket minden körülmények között betartunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elstartolt a befőzési szezon

  Elstartolt a befőzési szezon

  Májusban indul a befőzési szezon, ilyenkor kell beszerezni a hozzávalókat. Az üvegeket úgy készítsük elő, hogy azokat először áztassuk be mosószeres meleg vízbe, majd üvegmosó kefével alaposan mossuk át.

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

 • Forró téma a nyári szabadság

  Forró téma a nyári szabadság

  Minden évben minimum két hét folyamatos pihenésre lenne szükség ahhoz, hogy a hétköznapi mókuskerékből kiszálljunk, és így feltöltődjünk.