EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 22., szombat
Magdolna

Extra

HIV-pozitív a volt tévésztár

Iszonyú teherrel kell megküzdenie és együtt élnie egy magyar hírességnek. A fiatalember ugyanis HIV-fertőzött, amit – érthető okokból – igyekszik eltitkolni a nyilvánosság elől. A Lokál értesülései szerint 2012-ben diagnosztizálták nála a nemi úton, illetve vérrel terjedő betegséget.

A hírességet az egyik fővárosi egészségügyi intézményben kezelik. Ismertsége miatt még nehezebb megküzdenie ezzel az állapottal, hiszen fél a lelepleződéstől. Érthető, hogy megpróbálja magát minél inkább elrejteni a kíváncsi tekintetek elől, napszemüvegben, kapucnis pólóban látogat el minden alkalommal a kórházba, ahová időpontra érkezik, és addig be sem megy az épületbe, amíg telefonon nem jelzik neki, hogy ő következik.

Lassan gyengíti le a szervezetet

A HIV-vírus az immunrendszert támadja meg. Lassan legyengíti azt és védtelenné teszi a szervezetet. Korábban a HIV-fertőzöttek 90 százaléka AIDS-ben hunyt el, de manapság a korszerű gyógyszereknek köszönhetően a tünetek minimálisra csökkenthetők s a betegek még évtizedekig élhetnek. Orvosi szaklapokban több esetet publikáltak, melyekben a fertőzöttek teljesen kigyógyultak a korábban gyilkosnak és gyógyíthatatlannak minősített kórból.

Az ismert fiatalembernek ráadásul a párkapcsolata is emiatt ment tönkre, nagy valószínűséggel szerelmétől kapta el ugyanis a kórt. A korábban tévésként ismert sztár egy ideje már a nyilvánosságtól is teljesen elzárkózott, de mivel azelőtt a média világának fontos szereplője volt, rendkívül érzékenyen érinti a dolog. Közeli ismerősei szerint ha kiderülne betegsége, akár magában is kárt tenne.

– Előbb külföldön gyógykezelték, de végül azért választotta a magyarországi terápiát, mert a folyamatos gyógyszerezés és orvosi felügyelet lényegesen olcsóbb idehaza. A betegség szinten tartása miatt élete végéig szüksége van az egészségügyi ellátásra – mondta el a bennfentes, aki hozzátette: a híresség az első időszakban mély depresszióba esett, életkedve sem volt, senkit nem engedett közel magához, de mostanra lelkileg kicsit megerősödött és kezdi megtanulni az életet HIV-fertőzöttként.

Nem ő az első hazai celeb, aki megfertőződött. Idén februárban egy énekesnőről derült ki, hogy HIV-fertőzött. Nem sokkal korábban pedig a világsztár Charlie Sheen vallotta be, hogy HIV-pozitív lett. Őt rengeteg támadás érte, hiszen nagy nőfaló hírében állt, aki naponta váltogatta partnereit, akik közül többel óvszer nélkül közösült. Úgy tudni, volt, akit meg is fertőzött.

Kapcsolódó Cikkek

  • 5 kínzó kérdés a Trónok harca új évadáról

    5 kínzó kérdés a Trónok harca új évadáról

    Nemrég kezdődött a Trónok harca legújabb évada, ami természetesen mindenféle rekordot megdöntött. A kritikusok szerint a nyitó epizód kissé vontatott volt, persze a rajongók így is odáig voltak Havas Jontól Daenerystől és a többiektől.

  • Cirkusz a Szigeten!

    Cirkusz a Szigeten!

    A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra. Az egyre növekvő érdeklődés kiszolgálására idén már egy majdnem 1000 fős sátrat állítanak fel a szabadtéri színpad mellett, és a fesztivál fennállásának 25.