EUR: 308,76 Ft
CHF: 267,52 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Extra

HIV-pozitív a volt tévésztár

Iszonyú teherrel kell megküzdenie és együtt élnie egy magyar hírességnek. A fiatalember ugyanis HIV-fertőzött, amit – érthető okokból – igyekszik eltitkolni a nyilvánosság elől. A Lokál értesülései szerint 2012-ben diagnosztizálták nála a nemi úton, illetve vérrel terjedő betegséget.

A hírességet az egyik fővárosi egészségügyi intézményben kezelik. Ismertsége miatt még nehezebb megküzdenie ezzel az állapottal, hiszen fél a lelepleződéstől. Érthető, hogy megpróbálja magát minél inkább elrejteni a kíváncsi tekintetek elől, napszemüvegben, kapucnis pólóban látogat el minden alkalommal a kórházba, ahová időpontra érkezik, és addig be sem megy az épületbe, amíg telefonon nem jelzik neki, hogy ő következik.

Lassan gyengíti le a szervezetet

A HIV-vírus az immunrendszert támadja meg. Lassan legyengíti azt és védtelenné teszi a szervezetet. Korábban a HIV-fertőzöttek 90 százaléka AIDS-ben hunyt el, de manapság a korszerű gyógyszereknek köszönhetően a tünetek minimálisra csökkenthetők s a betegek még évtizedekig élhetnek. Orvosi szaklapokban több esetet publikáltak, melyekben a fertőzöttek teljesen kigyógyultak a korábban gyilkosnak és gyógyíthatatlannak minősített kórból.

Az ismert fiatalembernek ráadásul a párkapcsolata is emiatt ment tönkre, nagy valószínűséggel szerelmétől kapta el ugyanis a kórt. A korábban tévésként ismert sztár egy ideje már a nyilvánosságtól is teljesen elzárkózott, de mivel azelőtt a média világának fontos szereplője volt, rendkívül érzékenyen érinti a dolog. Közeli ismerősei szerint ha kiderülne betegsége, akár magában is kárt tenne.

– Előbb külföldön gyógykezelték, de végül azért választotta a magyarországi terápiát, mert a folyamatos gyógyszerezés és orvosi felügyelet lényegesen olcsóbb idehaza. A betegség szinten tartása miatt élete végéig szüksége van az egészségügyi ellátásra – mondta el a bennfentes, aki hozzátette: a híresség az első időszakban mély depresszióba esett, életkedve sem volt, senkit nem engedett közel magához, de mostanra lelkileg kicsit megerősödött és kezdi megtanulni az életet HIV-fertőzöttként.

Nem ő az első hazai celeb, aki megfertőződött. Idén februárban egy énekesnőről derült ki, hogy HIV-fertőzött. Nem sokkal korábban pedig a világsztár Charlie Sheen vallotta be, hogy HIV-pozitív lett. Őt rengeteg támadás érte, hiszen nagy nőfaló hírében állt, aki naponta váltogatta partnereit, akik közül többel óvszer nélkül közösült. Úgy tudni, volt, akit meg is fertőzött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Titokban mondta ki az igent Rúzsa Magdi

  Titokban mondta ki az igent Rúzsa Magdi

  A Mátyás-templomban mondta ki a boldogító igent Rúzsa Magdi múlt szombaton. Az énekesnő és férje, Vilmos a legnagyobb titokban és biztonsági intézkedések közepette tartották meg az esküvőt, melyre csak a család és a közeli barátok voltak hivatalosak.

 • Felmondott! Előremenekült Demcsák Zsuzsa

  Felmondott! Előremenekült Demcsák Zsuzsa

  Negatív rekordokat döntött rövid ATV-s pályafutásával Demcsák Zsuzsa. Szerdán, végül elébe ment kirúgásának és egy rövid tárgyalást követően, közös megegyezéssel mondott búcsút egymásnak a csatorna és a műsorvezető.

 • Harsányi Levente: Apu a halála után is velem van

  Harsányi Levente: Apu a halála után is velem van

  Mai napig szenved édesapja hiányától Harsányi Levi, aki a veszteség ellenére azt érzi, ma is jelen van az életében imádott apukája, aki most igazán büszke lehet odafenn, ugyanis a tévés a napokban egy rákosbeteg kisfiú életén segített.