EUR: 308,22 Ft
CHF: 284,90 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Extra

HIV-pozitív a volt tévésztár

férfi alak sziluett - google

Iszonyú teherrel kell megküzdenie és együtt élnie egy magyar hírességnek. A fiatalember ugyanis HIV-fertőzött, amit – érthető okokból – igyekszik eltitkolni a nyilvánosság elől. A Lokál értesülései szerint 2012-ben diagnosztizálták nála a nemi úton, illetve vérrel terjedő betegséget.

A hírességet az egyik fővárosi egészségügyi intézményben kezelik. Ismertsége miatt még nehezebb megküzdenie ezzel az állapottal, hiszen fél a lelepleződéstől. Érthető, hogy megpróbálja magát minél inkább elrejteni a kíváncsi tekintetek elől, napszemüvegben, kapucnis pólóban látogat el minden alkalommal a kórházba, ahová időpontra érkezik, és addig be sem megy az épületbe, amíg telefonon nem jelzik neki, hogy ő következik.

Lassan gyengíti le a szervezetet

A HIV-vírus az immunrendszert támadja meg. Lassan legyengíti azt és védtelenné teszi a szervezetet. Korábban a HIV-fertőzöttek 90 százaléka AIDS-ben hunyt el, de manapság a korszerű gyógyszereknek köszönhetően a tünetek minimálisra csökkenthetők s a betegek még évtizedekig élhetnek. Orvosi szaklapokban több esetet publikáltak, melyekben a fertőzöttek teljesen kigyógyultak a korábban gyilkosnak és gyógyíthatatlannak minősített kórból.

Az ismert fiatalembernek ráadásul a párkapcsolata is emiatt ment tönkre, nagy valószínűséggel szerelmétől kapta el ugyanis a kórt. A korábban tévésként ismert sztár egy ideje már a nyilvánosságtól is teljesen elzárkózott, de mivel azelőtt a média világának fontos szereplője volt, rendkívül érzékenyen érinti a dolog. Közeli ismerősei szerint ha kiderülne betegsége, akár magában is kárt tenne.

– Előbb külföldön gyógykezelték, de végül azért választotta a magyarországi terápiát, mert a folyamatos gyógyszerezés és orvosi felügyelet lényegesen olcsóbb idehaza. A betegség szinten tartása miatt élete végéig szüksége van az egészségügyi ellátásra – mondta el a bennfentes, aki hozzátette: a híresség az első időszakban mély depresszióba esett, életkedve sem volt, senkit nem engedett közel magához, de mostanra lelkileg kicsit megerősödött és kezdi megtanulni az életet HIV-fertőzöttként.

Nem ő az első hazai celeb, aki megfertőződött. Idén februárban egy énekesnőről derült ki, hogy HIV-fertőzött. Nem sokkal korábban pedig a világsztár Charlie Sheen vallotta be, hogy HIV-pozitív lett. Őt rengeteg támadás érte, hiszen nagy nőfaló hírében állt, aki naponta váltogatta partnereit, akik közül többel óvszer nélkül közösült. Úgy tudni, volt, akit meg is fertőzött.

Kapcsolódó Cikkek

  • Gyász! Elhunyt a Pete Burns

    Gyász! Elhunyt a Pete Burns

    57 éves korában elhunyt a 80-as évek bálványa. Pete Burns halálát szívleállás okozta – jelentette be az énekes menedzsere.

  • Rubint Réka hajléktalanon segít

    Rubint Réka hajléktalanon segít

    Rubint Réka szárnyai alá vett egy szentendrei hajléktalant, Józsi bácsit, akit egy szállodába is elvitt tisztálkodni, fodrászhoz kísérte, márkás melegítőt vett neki, és az is megígérte, hogy felkutatja tíz éve nem látott édesanyját.