EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Külföld

Holttestek úsztak a folyón

Tizenkét, az erőszak nyomairól árulkodó holttestre bukkantak Mexikó nyugati részén egy folyóban, közel egy népszerű kirándulóhelyként ismert tóhoz – közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

Hétfő és szerda között kilenc holttestet találtak a vízben, majd még hármat a parton a Lerma folyónál, amely a Jalisco szövetségi államban lévő Chapala-tóba ömlik. Ez utóbbi népszerű kirándulóhely a turisták és a környéken élő amerikaiak, továbbá a kanadai nyugdíjasok körében.


Eduardo Almaguer, az állam főügyésze elmondta, hogy mindegyik holttesten kimutatható az erőszak nyoma, egyeseken lövések nyomai is – tette hozzá.

A hatóságok folytatják a kutatást az esetleges további holttestek után Jamay város környékén, amely 90 kilométerre fekszik délkeletre az állam székhelyétől, Guadalajarától, az ország második legnagyobb városától.

Almaguer elmondta, a térségben nem kaptak semmilyen bejelentést arról, hogy embereket raboltak volna el. Ez megnehezíti a holttestek azonosítását.

A helyi hatóságok a szomszédos szövetségi államok – Guanajuato és Michoacán – segítségét kérték az ügy megoldásához. Arra gyanakszanak, hogy a holttesteket még Michoacán államban dobták a folyóba és az áramlat továbbszállította.

Idén májusban három feldarabolt és három lefejezett ember testére bukkantak egy taxiban Jalisco és Michoacán állam határában. A két állam kulcsfontosságú szerepet tölt be a kábítószerek előállításában és az Egyesült Államokba csempészésében, éppen ezért rendszeresen színhelye a drogbandák közötti leszámolásoknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.