2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb IX.kerület

Horrorisztikus divatkoncert a Liliom utcában

Budapest, 2016. szeptember 8. A Soharóza kórus tagjai a Tabu kollekció című zenés produkció próbáján a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2016. szeptember 7-én. A darabot Halas Dóra karnagy és Nagy Fruzsina jelmeztervező rendezésében 2016. szeptember 8-án mutatják be. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Tabu kollekció címmel ment az előadás
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Test, szex, betegség, vér, halál, genderkérdés, horrormondókák gyerekeknek jelentek meg a Trafó színpadán a Soharóza csapatnak köszönhetően.

Nagy Fruzsina jelmeztervező és Halas Dóra karnagy szakmáinak ötvözéséből született látványos divatkoncerten izgalmas és titkon mindenkit foglalkoztató tabutémák vonultak fel a mindennapok frusztrációinak kifutóján.

Az éneklő modelleknek – többek közt 3D-s nyomtatással és LED-világítással – tervezett, közel száz egyedi jelmezt és kelléket fényvetítések emelték ki a térből.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.