EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Extra

Horváth Dániel lett a legjobb tűzoltó

Több ezren szurkoltak a magyar lánglovagoknak az Orosháza-Gyopárosfürdőn nemrég megrendezett nemzetközi tűzoltóversenyen, ahol a 41 éves nagyatádi Horváth Dániel törzsőrmester a magyar bajnoki címen kívül a korosztályában és a nemzetközi mezőnyben elért harmadik helyéért is kapott egy-egy serleget.

tűzoltó

Dani a kétnapos nemzetközi verseny során a magyarok között tizenkét számban bizonyult a legjobbnak. Ha kellett, teljes menetfelszerelésben mászott át egy háromméteres palánkon, majd egy nyolcvanöt kilós bábut húzott húsz méteren át. De az sem volt gond, mikor két kezében tizenöt-tizenöt kilós kannákkal gyorsan fel kellett futnia a második emeletre, majd onnan le.

tűzoltó2

– Hét éve vagyok tűzoltó, mindig vonzott a kaland, az, hogy segíthetek másokon. Külön öröm számomra, hogy csapatban dolgozom, és nem kell irodában ülnöm – folytatja a törzsőrmester. – Számomra minden mentés emlékezetes, előfordult már, hogy egy balesetnél feszítő-vágó géppel nyitottuk ki a felborult autót, utasait mentőhelikopter vitte a kórházba. Máskor tűzesethez riasztottak minket, egy társasházban az egész épület megtelt füsttel, ölben mentettük a lakókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys egyik zenészét és stábja egyik tagját Rio de Janeiróban, a Copacabanán – tudósított a helyi médiára hivatkozva a The Guardian.

 • Vízben szült Szinetár Dóra

  Vízben szült Szinetár Dóra

  Vasárnap este született meg Szinetár Dóra harmadik gyermeke, Makranczi Benjámin. A Hot! magazinnak adott interjújában a színésznő elmesélte, hogy három gyerekének világrajövetele közül Benjaminét viselte a legjobban.

 • Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Sok százmillót bukott el az utóbbi években Schobert Norbi. Volt idő, amikor a fitneszedzőnek és feleségének, Rubint Rékának a napi megélhetés is gondot okozott, nem beszélve a 2015-ben kirobbant Buda-Cash- és Quaestor-botrányokról, amelyek után Norbi maga vállalta a részvényesek kártalanítását.