EUR: 309,22 Ft
CHF: 288,79 Ft
2017. március 24., péntek
Gábor, Karina

Extra

Horváth Dániel lett a legjobb tűzoltó

Több ezren szurkoltak a magyar lánglovagoknak az Orosháza-Gyopárosfürdőn nemrég megrendezett nemzetközi tűzoltóversenyen, ahol a 41 éves nagyatádi Horváth Dániel törzsőrmester a magyar bajnoki címen kívül a korosztályában és a nemzetközi mezőnyben elért harmadik helyéért is kapott egy-egy serleget.

tűzoltó

Dani a kétnapos nemzetközi verseny során a magyarok között tizenkét számban bizonyult a legjobbnak. Ha kellett, teljes menetfelszerelésben mászott át egy háromméteres palánkon, majd egy nyolcvanöt kilós bábut húzott húsz méteren át. De az sem volt gond, mikor két kezében tizenöt-tizenöt kilós kannákkal gyorsan fel kellett futnia a második emeletre, majd onnan le.

tűzoltó2

– Hét éve vagyok tűzoltó, mindig vonzott a kaland, az, hogy segíthetek másokon. Külön öröm számomra, hogy csapatban dolgozom, és nem kell irodában ülnöm – folytatja a törzsőrmester. – Számomra minden mentés emlékezetes, előfordult már, hogy egy balesetnél feszítő-vágó géppel nyitottuk ki a felborult autót, utasait mentőhelikopter vitte a kórházba. Máskor tűzesethez riasztottak minket, egy társasházban az egész épület megtelt füsttel, ölben mentettük a lakókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kibékült Angelina Jolie és Brad Pitt

  Kibékült Angelina Jolie és Brad Pitt

  Fellángoló szerelemről ugyan szó sincs Angelina Jolie és Brad Pitt között, de szemtanúk arról számoltak be, hogy a válási hercehurca kezdete óta sosem beszélgettek még ilyen kedélyesen egymással.

 • Klapka György fia semmit sem örököl apja után

  Klapka György fia semmit sem örököl apja után

  Áll a bál a tavaly karácsonykor elhunyt vállalkozó végrendelete körül. A Story megtudta, hogy az Aranyember kitagadta hagyatékából Koltai Maritól született legidősebb fiát, a ma már 53 éves Györgyöt, mondván: felnevelte, de nem ő a vér szerinti apja.

 • Nagyobb büntetést kérnének Demcsák rajongói volt férjére

  Nagyobb büntetést kérnének Demcsák rajongói volt férjére

  Közel öt éve húzódott a TV2 műsorvezetője, Demcsák Zsuzsa és volt férje, K. József bántalmazási ügye, a hét elején azonban a bíróság döntött: testi sértés és rongálás miatt másodfokon elítélte és pénzbírságra kötelezte az agresszív férjet.