2018. március 23., péntek
Emőke

Extra

Horváth Dániel lett a legjobb tűzoltó

Több ezren szurkoltak a magyar lánglovagoknak az Orosháza-Gyopárosfürdőn nemrég megrendezett nemzetközi tűzoltóversenyen, ahol a 41 éves nagyatádi Horváth Dániel törzsőrmester a magyar bajnoki címen kívül a korosztályában és a nemzetközi mezőnyben elért harmadik helyéért is kapott egy-egy serleget.

tűzoltó

Dani a kétnapos nemzetközi verseny során a magyarok között tizenkét számban bizonyult a legjobbnak. Ha kellett, teljes menetfelszerelésben mászott át egy háromméteres palánkon, majd egy nyolcvanöt kilós bábut húzott húsz méteren át. De az sem volt gond, mikor két kezében tizenöt-tizenöt kilós kannákkal gyorsan fel kellett futnia a második emeletre, majd onnan le.


tűzoltó2

– Hét éve vagyok tűzoltó, mindig vonzott a kaland, az, hogy segíthetek másokon. Külön öröm számomra, hogy csapatban dolgozom, és nem kell irodában ülnöm – folytatja a törzsőrmester. – Számomra minden mentés emlékezetes, előfordult már, hogy egy balesetnél feszítő-vágó géppel nyitottuk ki a felborult autót, utasait mentőhelikopter vitte a kórházba. Máskor tűzesethez riasztottak minket, egy társasházban az egész épület megtelt füsttel, ölben mentettük a lakókat.

Kapcsolódó Cikkek