EUR: 307,34 Ft
CHF: 286,72 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Sport

Hosszú Katinka riói aranyaival kedveskedik nagyapjának

A víz játszotta a főszerepet a XIX. budapesti Nagy Sportágválasztón második napján.  Időnként szakadó eső kényszerítette esernyő alá a résztevőket a kőbányai Merkapt Sportközpont hagyományos rendezvényén, és a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka, és a bronzérmes Kapás Boglárka volt – több bajnokkal együtt – az esemény díszvendége.

Katinkát igazi sztárhoz illő fogadtatásban részesítették, a belépése pillanatában lerohanták az autogramvadászok. Pedig ezúttal elég szűkösre volt szabva az ideje, az olimpiai játékokról már régen hazatért, ám sűrű versenyprogramja miatt, még arra sem volt ideje, hogy felkeresse szűkebb pátriáját, szülőföldjét, Baját. Szülei és testvérei Rióban szurkolhattak neki, ám nagyapjával még nem találkozott az olimpia óta.

Fotó: Hosszú Katinka Facebook

Fotó: Hosszú Katinka Facebook

–         Pedig neki köszönhetem, hogy úszó lett belőlem – mondta Hosszú Katinka. – Ő tanított meg úszni, és sokszor az óvoda helyett is a medence partján játszottam. Baján az első dolgom lesz, hogy nyakába akasztom riói érmeimet.

Az  év legeredményesebb magyar sportolója azt is elárulta a Nagy Sportágválasztó színpada körül összegyűlt ifjú rajongóknak, hogy mindent az úszásnak köszönhet. A pekingi olimpia után abba akarta hagyni, de a sportnak köszönhetően kapott kaliforniai ösztöndíjat, ott szerzett diplomát. Igaz, mostanában inkább üzleti tehetségét kamatoztatja, férjével és edzőjével Shane-nel közös cége virágzik, és egyre többen jelentkeznek nemrég alapított klubjába, az Iron Aquatics-ba.

–         Azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek játszva tanuljanak meg úszni, élvezzék, amit csinálnak, nem az azonnali eredmények játsszák a fő szerepet. Nem kiégett, hanem boldog fiatalokat akarunk nevelni – jelentette ki az úszónő, akit a jövő reménységei kérdésekkel bombáztak.

Nos, azt eddig s tudtuk, hogy nem adják ingyen az olimpiai aranyakat, de Katinka minden nap háromnegyed ötkor kel, hogy időben el tudja kezdeni az edzést. Naponta kb. nyolc órát dolgozik azért, hogy Tokióban is a rióihoz hasonló eredményeket érjen el.

–         A sikerhez vezető hosszú és fáradságos út megtétele is örömet okozott. Egyáltalán nem bánom, hogy kétszáz háton második lettem, ez az ezüst csak további erőfeszítésekre sarkall.

Kapcsolódó Cikkek

 • Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Két verség után Chile ellen javíthatunk

  Rosszul kezdődött a férfi kézilabda vb a magyar válogatottnak, a németek és a horvátok elleni vereség – 27-23, illetve 31-28 – után azonban Chile legyőzése nem okozhat különösebb gondot.

  Gdansk, 2016.

 • Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  Semmi sem épül csak az olimpia miatt

  A kormány által tavaly decemberben elfogadott Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program megvalósulásával a 2024-es olimpiától függetlenül is megépülnek azok a sportlétesítmények, amelyekben a nyári játékok versenyeit is tartanák.

 • Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

  Miklós Edit keresztszalag-szakadást szenvedett

  Miklós Editnek elszakadt a keresztszalagja a jobb térdében, miután vasárnap hatalmasat bukott a női alpesi sízők altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen.