EUR: 308,45 Ft
CHF: 288,10 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Aktuális

Így szabadult a börtönből Tasnádi Péter – Fotók!

Pénteken reggel kitárult a tiszalöki fegyintézet kapuja és kisétált rajta Tasnádi Péter, akit még 2012-ben ítélt a bíróság jogerősen 7 évre emberölés előkészülete és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

Akkor az volt a vád, hogy Tasnádi 2001-től olyan bűncselekmények elkövetésére adott utasításokat – sok esetenként börtönlevelek formájában -, amelyek volt felesége és annak élettársa, valamint a feleség ügyvédje, és Tasnádi volt anyósa bántalmazását célozták. Utóbbit le is öntötték savval.

A korábbi évtizedekben keresztapaként számon tartott Tasnádi egy tőle korábban jól megszokott szerelésben, a magyar futball-válogatott melegítőjében lépett ki a börtönkapun, ahonnan magával hozta bent megszerzett értékeit: hűtőt, mikrosütőt, egyéb használati tárgyakat, így – miközben mások egy táskával távoznak – ő egy raklapnyi cuccot kellett hazaszállíttasson.

Tasnádi Egerben akar új életet kezdeni élettársával, aki néhány barátjával együtt várta a rács mögött kissé megtestesedett egykori bűnözőt, aki nemrégiben egy bírósági meghallgatáson a “foglalkozása:” kérdésre azt a választ adta: kisnyugdíjas.

Tasnádi nem csak az elmúlt esztendőket töltötte hűvösön, 16 évet volt “bent” kisebb megszakításokkal. Most azonban egyetlen eljárás sincs folyamatban ellene, mivel a napokban a Fővárosi Ítélőtábla felmentette őt és volt ügyvédjét a vesztegetés vádja alól. Azzal vádolták őket, hogy megpróbálták lefizetni a Tasnádiról orvosi szakvéleményt kiállító szakértőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pontok az emlékekben

  Pontok az emlékekben

  Joggal mondta Tegzes Lászlóné a hódmezővásárhelyi Emlékpontban a kiállítás megnyitóján, hogy „Bibó István munkásságát mind a jobb-, mind a baloldali politikai gondolkodók elismerik”.

 • Naponta 800 kisgyerek hal meg a szennyezett víz miatt

  Naponta 800 kisgyerek hal meg a szennyezett víz miatt

  Tegnap volt a víz világnapja, amelyet 1993 óta március 22-én tartanak. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

 • Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

  Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

  Többrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a 2003-ban kipattant brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Elek Balázs vezette tanácsa.