EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Sport

Így utazott a Lokál a nemzeti tizenegy Feröer elleni mérkőzésére

Fiatal és idős, nő és férfi. Egy a közös bennük: a labdarúgás szeretete. Pontosabban a magyar válogatott szeretete. A Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőre is majd egy repülőnyi szurkoló utazott.

A sikeres Európa-bajnoki szereplés után sem csökkent a szurkolók, válogatott felé mutatott  szereplése. Mi mással lehetne jobban kifejezni a rajongást, minthogy az első, Feröer-szigetek elleni  világbajnoki selejtezőre is megtelt a szurkolókat szállító repülő. Pedig korántsem beszélhetünk  olcsó utazásról, hiszen a meccsjeggyel együtt több mint 130 ezer forintot kellett leperkálnia annak,  aki a helyszínen akart szurkolni a magyar csapatnak.

Franciaországban is az összes meccsen ott voltunk, egyértelmű volt, hogy Feröer-szigetekre is  elutazunk – mondta a Lokálnak Takács Lívia, aki a hétköznapokban  ingatlanközvetítőként dolgozik, de amikor a válogatott pályára lép, soha nem dolgozik. –  Kedvenc magyar klubcsapatom nincs, szívesen járok a Ferencváros meccseire, de a Vasas  bajnokiján is előfordulok. A válogatott viszont más. Minden meccsen ott vagyok. Itt igazi  futballhangulat uralkodik, megszűnnek a klubérdekek.  Ugyanezt emelet ki lapunknak Harmath Attila is, aki Szegedről utazott fel Budapestre, hogy  onnan elrepüljön a mérkőzésre.

– Lassan kialakul egy törzsgárda, mindig együtt megyünk a nemzeti csapat meccseire. Barátok  vagyunk, szurkoljunk bármelyik klubcsapatnak, itt egy a fontos: hogy nyerjen a válogatott.  A fiatalok között ott ült a szurkolói gépen Marika néni és Pista bácsi is.  – Szeretünk a fiatalokkal utazni. Remek hangulatot teremtenek, amikor csak tehetjük, itt  vagyunk velük. Összetart minket a futball és a magyar válogatott szeretete.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.