EUR: 310,60 Ft
CHF: 269,68 Ft
2017. október 10., kedd
Gedeon

Aktuális

Ijesztő! Székesfehérváron fogtak el két terroristajelöltet

Terrorcselekmény előkészülete bűntett gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett két férfit pénteken a Székesfehérvári Járásbíróság – közölte a Székesfehérvári Törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel.

A közlemény szerint a két gyanúsított ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda “terrorcselekmény terrorista csoportban történő elkövetése érdekében megvalósított terrorcselekmény előkészülete” bűntett miatt indított eljárást. A két férfi a gyanú szerint az interneten üzeneteket váltott az Iszlám Állam terrorszervezethez való csatlakozásról, illetve egyikük kommentekben terrorcselekmények elkövetését helyezte kilátásba.

A nyomozási bíró az előzetes letartóztatás helyszíneként az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Magyarországnak történelmi érdemei vannak a schengeni határok megvédésében

    Magyarországnak történelmi érdemei vannak a schengeni határok megvédésében

    Magyarországnak történelmi érdemei vannak a schengeni határok megvédésében, a balkáni migrációs útvonal lezárásában, és a végsőkig ki fog tartani annak érdekében, hogy meghatározhassa, ki tartózkodjon az országban – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az Európai ügyek bizottságának éves meghallgatásán.

  • Rendelet biztosítja a pártok tiltott támogatásának behajtását

    Rendelet biztosítja a pártok tiltott támogatásának behajtását

    Rendelet biztosítja a pártok, pártalapítványok tiltott támogatásának behajtását, arról a Magyar Államkincstár intézkedik, csökkentett összegű költségvetési támogatás folyósításával, valamint a törvényben vagy kormányrendeletben előírt fizetési határidő megszegése esetén, az adók módjára történő behajtás érdekében megkeresi az állami adóhatóságot.