2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XVI.kerület

Ilyen, amikor Ebliget lesz a Kultúrliget

Az önkormányzat elindította a Kertvárosi Gazdi Programot, melynek első szabadtéri megmozdulása az Ebliget névre keresztelt egész napos rendezvény volt.

Mint azt a Lokál Extra megtudta, a Kertvárosi Gazdi Program lényege, hogy a kutyatartás a XVI. kerületben is kulturált és felelős életmóddá váljon. Ennek érdekében korábban már az önkormányzat a Vigyél Haza! Alapítvánnyal együttműködve chipleolvasókat vásárolt, bevonva a programba a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot és a közterület-felügyeletet, sőt két kennelt is épített az önkormányzat udvarára, ahol az elkóborolt kerületi kutyusok biztonságban megvárhatják, míg megérkezik értük a gazdájuk. Sőt, a kerület vezetése szeptember elején új kutyaürülék-gyűjtő edényt helyezett ki az Erzsébetligetbe, melyek ellenállnak az időjárási viszonyoknak és az esetleges rongálásoknak.


Panka a kutya. kertvárosi állatvédelmi nap, kutya, ebfeszt (Fotó: Máté Krisztián)

Panka nagyon jól érezte magát a programon
(Fotó: Máté Krisztián)

A program debütáló szabadtéri rendezvénye pedig az Ebliget, azaz az első kertvárosi állatvédelmi nap volt, ahol a gazdik és a leendő gazdik többek között állatorvosi tanácsadáson kutyaelsősegély-bemutatón, kutyafizioterápián, kutyakozmetikai előadáson és kutya-gazdi fotózáson vehettek részt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.