EUR: 308,66 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb XVI.kerület

Ilyen, amikor Ebliget lesz a Kultúrliget

Az önkormányzat elindította a Kertvárosi Gazdi Programot, melynek első szabadtéri megmozdulása az Ebliget névre keresztelt egész napos rendezvény volt.

Mint azt a Lokál Extra megtudta, a Kertvárosi Gazdi Program lényege, hogy a kutyatartás a XVI. kerületben is kulturált és felelős életmóddá váljon. Ennek érdekében korábban már az önkormányzat a Vigyél Haza! Alapítvánnyal együttműködve chipleolvasókat vásárolt, bevonva a programba a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot és a közterület-felügyeletet, sőt két kennelt is épített az önkormányzat udvarára, ahol az elkóborolt kerületi kutyusok biztonságban megvárhatják, míg megérkezik értük a gazdájuk. Sőt, a kerület vezetése szeptember elején új kutyaürülék-gyűjtő edényt helyezett ki az Erzsébetligetbe, melyek ellenállnak az időjárási viszonyoknak és az esetleges rongálásoknak.

Panka a kutya. kertvárosi állatvédelmi nap, kutya, ebfeszt (Fotó: Máté Krisztián)

Panka nagyon jól érezte magát a programon
(Fotó: Máté Krisztián)

A program debütáló szabadtéri rendezvénye pedig az Ebliget, azaz az első kertvárosi állatvédelmi nap volt, ahol a gazdik és a leendő gazdik többek között állatorvosi tanácsadáson kutyaelsősegély-bemutatón, kutyafizioterápián, kutyakozmetikai előadáson és kutya-gazdi fotózáson vehettek részt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.