2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb XVI.kerület

Ilyen, amikor Ebliget lesz a Kultúrliget

Az önkormányzat elindította a Kertvárosi Gazdi Programot, melynek első szabadtéri megmozdulása az Ebliget névre keresztelt egész napos rendezvény volt.

Mint azt a Lokál Extra megtudta, a Kertvárosi Gazdi Program lényege, hogy a kutyatartás a XVI. kerületben is kulturált és felelős életmóddá váljon. Ennek érdekében korábban már az önkormányzat a Vigyél Haza! Alapítvánnyal együttműködve chipleolvasókat vásárolt, bevonva a programba a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot és a közterület-felügyeletet, sőt két kennelt is épített az önkormányzat udvarára, ahol az elkóborolt kerületi kutyusok biztonságban megvárhatják, míg megérkezik értük a gazdájuk. Sőt, a kerület vezetése szeptember elején új kutyaürülék-gyűjtő edényt helyezett ki az Erzsébetligetbe, melyek ellenállnak az időjárási viszonyoknak és az esetleges rongálásoknak.


Panka a kutya. kertvárosi állatvédelmi nap, kutya, ebfeszt (Fotó: Máté Krisztián)

Panka nagyon jól érezte magát a programon
(Fotó: Máté Krisztián)

A program debütáló szabadtéri rendezvénye pedig az Ebliget, azaz az első kertvárosi állatvédelmi nap volt, ahol a gazdik és a leendő gazdik többek között állatorvosi tanácsadáson kutyaelsősegély-bemutatón, kutyafizioterápián, kutyakozmetikai előadáson és kutya-gazdi fotózáson vehettek részt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.