2018. május 23., szerda
Dezső

Tech

Ilyen még létezik? 24 napig bírja az új Nokia

Lassan elkezdhetik dörzsölni a tenyerüket azok a mobilkedvelők, akik képesek voltak azért leragadni egy régebbi készüléknél, mert fontosabbnak tartották a strapabíróságáot, az akkumulátor teljesítményéről nem is beszélve.

Nos, a Nokia most a semmiből előrántott egy mobilt, ami szó szerint a mobiltelefonok hőskorát idézi meg. Félreértés ne essék, nem utazott vissza az időben a finn cég, csupán csak azokra is gondolt, akiket nem ejtett rabul a mindössze „néhány” órás kapacitással bíró érintőképernyős kütyük világa. Ha szeretted a Nokia 3310-est, akkor szinte biztos, hogy ezt a készüléket is a szívedbe zárod.


A Nokia 216-os igaz, hogy szinte csak telefonálásra alkalmas, ám erre a célra ettől a készüléktől most keresve sem találhatsz jobbat. Természetesen nem szeretnénk túlságosan sarkosan fogalmazni a telefon tudását illetően, így most felsorolunk néhány specifikációt erről a nyomógombos csodáról.

A kicsike mobil egy 2,4 hüvelykes QVGA kijelzőt kapott, amin valószínű, hogy nem lesz túl szembetűnő az igen gyenge, 0,3 megapixeles fotók silány minősége. A Microsoft által közzétett információk szerint a brutális teherbírás mellett olyan, korábbról már jól ismert hasznos cuccokkal szerelte fel a 216-ost, mint a beépített zseblámpa, FM rádió, MP3 lejátszó, de még Bluetooth 3.0 füles is csatlakoztatható hozzá. A 2000 kapcsolat tárolására képes kisokoson a Series 30 oprendszer fut, amin egy Opera böngésző segíti a világhálón való szörfözést.


Valószínű, hogy aki ezt a készüléket választja, nem a fent említett tulajdonságok miatt fogja megvásárolni a készüléket, hanem azért, mert a gyártó hivatalos adatai szerint 18 órán keresztül cseveghet folyamatosan, ráadásul akár 24 napos készenléti idővel is számolhat, ami az okostelefonok elterjedése óta igen ritka. Sőt, nem is létezik már ilyen!

Azt, hogy mennyiért fogják vesztegetni a Nokia új nyomógombos készülékét, még egyelőre rejtély, ám az szinte már biztos, hogy egy új iPhone 7 árából legalább öt, de az is lehet, hogy hat darabot is vásárolhatunk majd belőle. Tehát, aki egy picit nosztalgiázni szeretne, vagy kifejezetten rühelli az okostelefonokat, az érintőképernyőről nem is beszélve, azoknak ez a készülék egy tökéletes választás.

Kapcsolódó Cikkek