EUR: 310,01 Ft
CHF: 288,98 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Program

Ismét nagy siker volt a Dallamos Villamos

Idén is sokan választották hétvégi programnak a kedvelt Dallamos Villamost. Sok zenész és zenekar, köztük a Villon Trió, Kardos-Horváth János és a Real Trill All Stars is fellépett szombaton a fővárosi 4-es villamos vonalán közlekedő Dallamos Villamoson.

A kezdeményezés hat évvel ezelőtt, a Magyar dal napja beharangozó eseményeként indult először útjára. Mostanra azonban önálló eseménnyé nőtte ki magát az idén a Zeneszöveg.hu szervezésében megvalósult rendezvény. A 4-es villamos vonalán haladó nosztalgia-szerelvény mindkét kocsijában tehetséges hazai zenészek szórakoztatták a közönséget, a járatra érvényes jeggyel vagy bérlettel bárki felszállhatott.

Idén csatlakozott a Dallamos Villamoshoz a Real Trill All Stars, azaz a hazai rap fenegyereke, Mr. Busta, és a vele közösen zenélő Awful és Shawn. Fellépett még Kiss Barna a Villon Trióval, Kardos-Horváth János, a Kaukázus zenekar frontembere, valamint a feltörekvő fiatal előadók közül a Wakachuka duó, az Innergarden, Dóka Attila, a Gyík zenekar és a Twin City, valamint a testvérével, Fekete Mátyással közösen a Carbonfools gitárosa, Fekete István is.

Irányonként mintegy 300 utas szállt fel a járatra, a 16 mini koncertet így összesen közel háromezren élvezhették végig. A rendezvényhez kapcsolódva a fellépők dalszövegeit és további érdekes információkat tartalmazó Zeneszöveg kiskönyvet idén is kézbe vehették az érdeklődők.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.