2018. június 25., hétfő
Vilmos

Külföld

Ismét nemi erőszak Mühlhausenben

A hazai hatóságoknak még nem sikerült kapcsolatba lépniük azzal a magyar nővel, akit három eritreai férfi erőszakolt meg a németországi Mühlhausenben augusztus végén. Az áldozat egy 26 éves miskolci nő, aki barátját látogatta meg, azóta pedig ismét Magyarországon tartózkodik. A német hatóságok rövidesen lezárják a nyomozást, és már szeptemberben vádat emelhetnek az elkövetők ellen. A bevándorló férfiak addig vizsgálati fogságban maradnak.

Eközben egy német portál értesülései szerint a három afrikai bevándorló épp egy nappal a magyar nő bántalmazása előtt egy 39 éves német nőt is megerőszakolt a pályaudvar közelében. Akkor azonban sikerült elmenekülniük, és a rendőrség csak harmadnap tudta őket kézre keríteni, miután brutálisan megerőszakolták a 26 éves miskolci nőt is.


A 35 ezres német kisvárosba nagyon sok menedékkérő érkezett, akiknek tavaly még ünnepséget is rendeztek a helyiek. Azóta a viszony elmérgesedett: a pályaudvar környékén, ahol a magyar nőt is megerőszakolták, rendszeresek a zaklatások.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fordulatot jelez a menekültpolitikában a brüsszeli “minicsúcs”

  Fordulatot jelez a menekültpolitikában a brüsszeli “minicsúcs”

  Angela Merkel német kancellárnak ugyan nem hozta meg az áttörést a minicsúcsként emlegetett vasárnapi brüsszeli találkozó, de a 16 európai uniós (EU-) tagország vezetőjének részvételével folytatott tanácskozás mégis alapvető fordulatot jelez a közösség és Németország menekültügyi politikájában – állapította meg hétfőn két tekintélyes német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a Die Welt.

 • Már megint Magyarország elítélésére készül Brüsszel

  Már megint Magyarország elítélésére készül Brüsszel

  Az Európai Parlament állampolgári jogokkal, illetve bel- és igazságüggyel foglalkozó bizottsága hétfőn kora délután szavaz a holland Judith Sargentini nevével fémjelzett, Magyarországról szóló jelentésről, amely többek között az alkotmányos rendszer megcsonkításával és a migránsok jogainak megsértésével vádolja a budapesti kormányt – írja az Origo.

 • Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  A migrációs válság kezelésében egyfelől emberséges, másfelől viszont megfontolt módon kell cselekedni, százmillió ember Afrikából való befogadásával tönkretennénk Európát – hangsúlyozta Wolfgang Schäuble, a német Bundestag elnöke hétfőn Varsóban, a Natolinban működő Európa Kollégiumban, ahol Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel együtt fellépett az Európa jövőjéről szóló pódiumbeszélgetésen.