EUR: 307,63 Ft
CHF: 287,02 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Külföld

Ismét nemi erőszak Mühlhausenben

Granada, 2016. június 1.
Fekete-afrikai bevándorlók érkeznek a dél-spanyolországi Granada városának Motril kikötőjébe 2016. május 30-án, miután a spanyol tengeri mentőszolgálat kimentette az apró hajójukban a tengeren hánykolódó harminc migránst. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az UNHCR június 1-jei jelentése szerint az elmúlt hét napban legkevesebb 880 illegális bevándorló vesztette életét a Földközi-tengeren. (MTI/EPA/Miguel Paquet)

A hazai hatóságoknak még nem sikerült kapcsolatba lépniük azzal a magyar nővel, akit három eritreai férfi erőszakolt meg a németországi Mühlhausenben augusztus végén. Az áldozat egy 26 éves miskolci nő, aki barátját látogatta meg, azóta pedig ismét Magyarországon tartózkodik. A német hatóságok rövidesen lezárják a nyomozást, és már szeptemberben vádat emelhetnek az elkövetők ellen. A bevándorló férfiak addig vizsgálati fogságban maradnak.

Eközben egy német portál értesülései szerint a három afrikai bevándorló épp egy nappal a magyar nő bántalmazása előtt egy 39 éves német nőt is megerőszakolt a pályaudvar közelében. Akkor azonban sikerült elmenekülniük, és a rendőrség csak harmadnap tudta őket kézre keríteni, miután brutálisan megerőszakolták a 26 éves miskolci nőt is.

A 35 ezres német kisvárosba nagyon sok menedékkérő érkezett, akiknek tavaly még ünnepséget is rendeztek a helyiek. Azóta a viszony elmérgesedett: a pályaudvar környékén, ahol a magyar nőt is megerőszakolták, rendszeresek a zaklatások.

Kapcsolódó Cikkek