EUR: 308,98 Ft
CHF: 288,83 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb XVI.kerület

Itt az ősz, indulnak a Kertvárosi Időutazások!

Gyalogos, kerékpáros és buszos túrákon fedezhetik fel közösen a kerület szépségeit, építészeti értékeit és múltjának izgalmas történeteit azok, akik csatlakoznak a kertvárosi időutazókhoz.

Babakocsis séta Mfön 2016 május

Rendszeresek a szervezett babakocsis séták, a következő szeptember 22-én lesz

Mint lapunk megtudta, Benedek Ágnes helytörténész vezeti a sétákat, de számos lokálpatrióta csatlakozik hozzá, akik „szakterületüknek” megfelelően mélyebb bepillantást nyújtanak egy-egy témába.
– Hogy néhány nevet említsek, velem, velünk szokott tartani Széman Richárd, a Kertvárosi Helytörténeti Gyűjtemény munkatársa, Nagy Zoltán atya, Kovács Tibor zoológus, Teszák Sándor karikaturista, a Kertvárosi Bringajárőr tagjai és persze a a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat tagjai – mondta lapunknak Benedek Ágnes, aki hozzátette, a Kertvárosi Időutazások 15 éve zajlanak, ezalatt több mint tizenkétezren ismerhették meg tüzetesebben a városrészt.

Túrák szeptemberben:
Szeptember 22-én, csütörtökön 10 órától babakocsis séta Mátyásföldön, a Pilóta utca környékének szépséges villái közt.

Szeptember 25-én, vasárnap 15 órától a résztvevők belülről is megnézik azokat az épületeket, ahol hajdan az úri nép bálozott, azaz a Park Szállót (ma Corvin Gimnázium), a Helytörténeti Gyűjteményt, a Mátyásföldi Lawn Tennis Club székházát és az Erzsébetligeti Színházat.

Naplemente a Naplás tavi biciklitúrán

A Naplás tóhoz bringával mennek az időutazók

– Különlegesség a szintén 15 éve zajló helyismereti program diákoknak, amelynek keretében évente hétszáz XVI. kerületi diák buszos Kertvárosi Időutazáson vehet részt, így tüzetesebben és élményszerűen ismeri meg lakóhelyét. Ezt a programot a kerületi önkormányzat támogatja.
Benedek Ágnes hozzátette, a felnőtteknek, családoknak szóló városnézések közül a legkedveltebbek a séták a patinás mátyásföldi villanegyedben, a buszos városnézések és az Ikarusban nosztalgiázó túra.
– Emellett bemutatjuk a kerület öt elődtelepülését, továbbá külön-külön és átfogó „kerületjárásra” is mindig sor kerül. Az általában háromórás túrákat az őszi hétvégéken tartjuk, néha hétköznapokon, amikor a nyugdíjasokra, illetve a kismamákra számítunk. Bárkit szívesen várunk, igaz, a kirándulásokra előzetes jelentkezés szükséges, amit nálam a 0620/9310-800- ás telefonszámon vagy a benedekagnes@gmail.com e-mail-címen lehet megtenni.  Fontos tudni, hogy a részvételi díjak rendkívül alacsonyak, felnőtteknek 900, míg a diákoknak és nyugdíjasoknak mindössze 700 forint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.